Nyheter

I hardtrening før helgas kamp

Her er Godset-trener Henrik Pedersens oppskrift før møtet med Vålerenga søndag.

På Marienlyst stadion har det kommet inn flere nye spillere den siste tida, blant annet Duplexe Tchamba, Prosper Mendy, Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard, Martin Hansen og Moses Mawa. Det kryr av journalister, men veldig få av spillerne har lyst til – eller tid til – å snakke med pressen torsdag ettermiddag.

Moses i bakrom

Men en som har tid til å prate er målscorer fra mandagens 1-3-kamp, Moses Mawa. Han gjorde sakene sine bra for KFUM Oslo, og har planer om å bidra sterkt i Strømsgodset også.

– Etter kampen mot Bodø Glimt var jeg skuffet egentlig. Vi gutta gjør en bra kamp, og fortjener i hvert fall ett poeng etter den kampen der.

– Jeg er en løpssterk spiss som elsker å plage stopperne og løpe inn i bakrom. Jeg skal bidra med målpoeng, og ikke minst jobbe hardt defensivt, sier Moses, nesten litt stolt på forhånd.

Spesielt oppgjør

Moses Mawa ble hentet fra KFUM Oslo er fra Holmlia, så oppgjøret mot Vålerenga kan bli spesielt.

– Det er jo kult, Holmlia og Vålerenga har jo hatt en greie gående før, så det blir nokså spesielt og kult å møte dem.

– Om jeg scorer? Det er vanskelig å si, men det blir opp til meg om jeg klarer det eller ikke.

En stor test

– Jeg tenker at kampen mot Vålerenga blir en skikkelig stor test, en spillende test. Selv om vi har spilt godt så må vi fortsatt spille vår fotball, og ha en klar spillestil. Vi må bli bedre på omstillinger, også skal vi forbedre oss en hel del på å forsvare et felt. Det blir en spennende oppgave i vente, oppsummerer Godset-trener Henrik Pedersen.

– Hva forventer du av Moses?

– Det jeg forventer av Moses nå, det er også det vi har signert ham for som jeg har sett live og på video. En dynamisk angriper som elsker å løpe dypt, en angriper som er god med ballen og som har masse løp i bakrom. Han hadde mest sprint med hele 560 meter mot Bodø Glimt. Også passer han godt inn i laget, både med sin spillestil og som type menneske, sier Pedersen.

###

– Inn mot kampen skal vi arbeide med utgangspunktet i oss selv, vi skal jobbe enda dypere og tøffere i vårt presspill, når vi holder ballen og når vi skal forsvare et mål. Også er det spesielt to ting vi må jobbe med: Når vi taper ballen – og så er det å få satt den inn i mål.

---

Supersprinteren Moses

  • I snitt i Premier League (England) løper angreps­spillere 250-300 meter i sprint. Det vil si at Moses Mawa sprintet nesten dobbelt så mye som en gjennomsnittlig PL-spiller i kampen mot Bodø Glimt!
  • Også angrepspillere som Jamie Vardy, Sadio Mané og Mohamed Salah ligger rundt samme statistikk.

---

Mer fra Dagsavisen