Nyheter

– Billettsalget går bedre enn i fjor

Den 22.–25. august arrangeres Elvefestivalen for 24. gang. – Jeg har veldig troen på at det er noe for alle og enhver smak, sier festivalsjefen.

Bilde 1 av 5

Årets Elvefestival går om få uker av stabelen i Drammen. Arbeidet opp mot årets festival er godt i gang.

– Det har vært intenst med jobbing før sommeren, det er utrolig mye som skal på plass. Det tikker stadig inn nye ting til programmet. Vi er klare for å tre hektiske uker når vi er tilbake på jobb, sier festivalsjef Louise Winness Prestgard.

Arbeidet som gjenstår er det praktiske.

– Det som gjenstår er praktiske ting som opprigg av scene, samle de frivillige og trykke opp festivalmagasinet. Det er en stor jobb, men det skal vi fint greie Prestgard.

Festivalsjefen legger ikke skjul på at hun er spent på hvordan årets festival blir.

– Jeg er veldig spent, det er min andre festivalen som sjef og den tredje jeg er med på å gjennomføre. Jeg gjør noen små endringer fra år til år, fordi jeg vil gjøre festivalen bedre, men jeg vil ikke tukle med konseptet, sier hun.

Kjempebooking

Før sommeren kunne Elvefestivalen avsløre at de hadde booket den Britiske rapperen Tinie Tempah. Det er Prestgard svært stolt over.

– Jeg kjempestolt, og glad over at vi fikk det til. Jobben om å få han var intens og det var en lang prosess. Man holder pusten helt til kontrakten er signert, sier hun.

Kulturjournalist Ruth Elise Henden i NRK er imponert over årets lineup.

– Både Benjamin Ingrosso og Tinie Tempah kommer absolutt til å trekke mange publikummere, de er to populære artister med mye å tilby på scenen, og de kommer garantert til å lage liv under festivalen. Generelt er lineup’en i år veldig variert, så det er noe for alle og enhver.

Hun er spesielt imponert over bookingen av den Britiske rapperen.

– Det er veldig gøy at de har greid å få et så stort navn som Tinie Tempah til Drammen! Det blir spennende å se hvordan den rapperen tar scenen i Drammen, sier Henden.

Gjør endringer

Under årets festival vil man kunne merke noen endringer fra tidligere år. Noe som er nytt i år er at det ikke vil bli arrangert motorsport på elva.

– I år kommer vi ikke til å ha et motorsportarrangement langs Drammenselva som tidligere, vi satser heller på flere mindre arrangement rettet mot barn, som jeg tror flere vil like.

Noe annet som er nytt av året er standup

– I år skal vi prøve oss på standup, det er en dyktig lokal komiker som skal i ilden på lørdagen.

Fornøyd med billettsalget

Prestgard sier hun er veldig fornøyd med hvordan billettsalget har gått så langt, men vil ikke gå ut med eksakte salgstall.

– Billettsalget går veldig bra. Til nå har vi solgt bedre enn på samme tidspunkt i fjor, sier hun.

Hvor høyt besøkstall festivalen ender med å ha tør ikke Prestgard å si noe om enda.

– Det hadde vært veldig gøy om vi tangerte tidligere besøksår. 2015 var vårt klart beste år, da opptrådte Roxette. Det hadde vært veldig gøy å slå det.

– Blir et forrykende show

Donkeyboy-medlem Kent Sundberg ser veldig fram til å opptre under festivalen i august.

– Vi gleder oss veldig, det er vårt 10 års jubileum i år og Linnea Dale er tilbake. Vi skal dra på ekstra, sier Sunberg.

Drammenseren syntes det er ekstra gøy å opptre i hjembyen.

– Det er alltid ekstra stas med hjemmepublikummet. Vi har mye familie, venner og bekjente som kommer for å se på. Det er alltid ekstra stas å opptre i hjembyen og spesielt på en så stor festival, sier Sundberg.

Publikum kan forvente seg et storslagent show.

– Det blir et forrykende show, hva vi skal gjøre vil jeg ikke si, det får bli en overraskelse, men vi skal finne på noe ekstra gøy for Drammen, uttaler Sundberg.

Vil være mer allsidig

Elvefestivalen har alltid vært en populær festival hos de litt mer voksne. Men festivalsjef Prestgard sier hun vil at Elvefestivalen skal trekke flere unge.

– Det er en klar overvekt av voksne på fredag, det er det. På lørdag, derimot, har vi booket flere artister rettet mot de litt yngre, det ser vi at funker. Jeg syntes vi ha en veldig allsidig lineup som treffer alle målgrupper. Det er vel så mange som vil dra lørdag som på fredag, avslutter hun.

Mer fra Dagsavisen