Nyheter

Kommunelege bekrefter at de omkomne i togulykken var fra Øvre Eiker

En far (34) og en sønn (7) omkom lørdag i en kollisjon mellom en personbil og et tog i Danmark.

Kommunelege Einar Braaten i Øvre Eiker bekrefter overfor Drammens Tidende at de to omkomne var fra Øvre Eiker.

Dette er noe av det verste som kan skje at en familie på ferie opplever noe sånt, sier Bråten til avisa.

Kriseteamet i kommunen er nå satt i sving.

Kriseteamet fikk beskjed fra politiet i går, og startet opp etter de rutiner kriseteamet jobbet etter. Vi hadde et møte, avtalte hvem kontaktpersonene overfor pårørende og berørte skulle være, og kriseteamet tar nå kontakt med de berørte i familien, sier Braaten til Dagsavisen Fremtiden.

– Veldig tragisk hendelse

Han forteller at de har løpende kontakt med de tjenestene som er relevante for de berørte, inkludert rektor på skolen hvor den sju år gamle gutten var elev.

Dette er en veldig tragisk hendelse for en familie som var ute og koste seg i sommerferien og som opplever å bli halvert. Jeg tenker selvfølgelig på familien og de berørte i denne sammenhengen, sier kommunelegen.

Dansk Jernbaneforbund etterlyser nå en handlingsplan for sikring av alle jernbaneoverganger i Danmark.

Når det skjer en ulykke går alle ut og beklager. Men så skjer det ikke mer, føler vi, sier nestleder Preben Pedersen i Dansk Jernbaneforbund til Danmarks radio.

I Norge finnes det til sammen 447 planoverganger hvor biltrafikk krysser jernbanenettet, og Bane NOR opplyser til VG at de har fokus på å få fjernet så mange av disse overgangene som mulig i de kommende årene

Mange overganger i Norge

VG har gått gjennom statistikken for dødsulykker på norske planoverganger, og den viser at det i gjennomsnitt har vært 1,5 dødsfall årlig i perioden 2000-2017 knyttet til overgangene.

– Vi mener at planovergangene er knutepunkt som omfatter en viss risiko. Det er jo sikringssystemer, men vi så jo senest nå i Danmark at ulykker skjer. For å si det sånn, så ville det beste vært at vi ikke hadde planoverganger, sier avdelingsdirektør i Statens havarikommisjon, Kurt A. Olsen Olsen til VG.

Les også: Familiemedlemmer på plass i Danmark etter tragisk togulykke