Nyheter

Staut og Minor Majority får opp stemningen før fredagsstjernene

Elvefestivalen går ut med de siste navnene.

Bilde 1 av 4

Festivalsjef Louise Winness Prestgård er stolt over de to siste bandene som skal fylle Gamle Kirkeplass fredag 22. august.

- Det er med stor glede og stolthet vi slipper to enestående publikumsfavoritter. Staut og Minor Majority representerer noe av det aller beste i norsk musikkliv, mener Prestgård.

LES OGSÅ: Festival greide ikke å trekke ungdommen til Brodahls-taket

Da Staut slapp plata Makalaus tidligere i år, skrev Dagsavisens anmelder blant annet at «folkrocken utgjør Stauts grunnmur, og videre bygger de med pop, rock og mer distinkte spor av folkemusikken som var utgangspunktet for flere i bandet. Nå kommer det særlig til syne i arrangementer og instrumentering, selv om de bredder ut med mer «folkelig» publikumsfrierier i selve melodiføringene», og trillet terningen til en firer.

(Saken fortsetter under bildet)

 *** Local Caption *** FOTO: STINA KARLSEN

Også Minor Majority startet året med ny plate, og fikk en blank femmer i Dagsavisen for «Napkin Poetry». Bandet besøkte sist Drammen i februar, da de spilte i DRammens teater, og i juni i fjor fylte de Papirhuset på en av Working Class Heros "klubbscener".

Fra før er det kjent at Lind/Nilsen/Fuentes/Holm, Donkeyboy og Di Derre skal sørge for at den gode festivalstemningen legger seg over Drammen denne kvelden.

De fire idag: Alejandro Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen. Gjenforent etter ti år. Foto: Radio Norge / Handout

Lørdag er Julie Bergan, Onkl P og Kjartan Lauritzen Gamle Kirkeplass- headlinerne.

Mer fra Dagsavisen