Nyheter

Islamsk Råd Norge reagerer etter SIAN-demonstrasjon i Drammen

Ber norske muslimer om å ikke la seg provosere av den islamfiendtlige organisasjonen.

Max Hermansen taler for et nokså folketomt torg. Noen meter lenger ut er lenken av motdemonstranter lang. FOTO: KATRINE STRØM

Islamsk Råd Norge (IRN) reagerer sterkt på demonstrasjonen til SIAN (Stopp Islamiseringen Av Norge) på Strømsø torg for en drøy uke siden. Politiet stanset til slutt demonstrasjonen, og det ble amper stemning på torget da en av SIAN-demonstrantene kastet et eksemplar av Koranen på bakken.

«I forrige helg ble det norske folk nok en gang vitne til en hatefull demonstrasjon fra den antimuslimske organisasjonen SIAN. En organisasjon bestående av enkeltindivider som utvilsomt oppfordrer til hat og sprer fordommer om muslimer og islam. Denne gang holdt de en hatefull appell i Drammen sentrum», skriver IRNs styreleder Abdirahman Diriye i en pressemelding.

«Norske muslimer fordømmer og tar avstand fra SIAN sine hatefulle holdninger og handlinger. SIAN krenker menneskeverdet og avhumaniserer en gruppe mennesker på en slik måte at det et noe vi må ta til orde mot. Deres hatretorikk oppfordrer indirekte til vold», skriver han videre.

Samtidig ber organisasjonen norske muslimer om å møte SIAN på en god måte.

«Vi skal ikke la oss provosere av SIAN sine hatefulle ytringer og handlinger. Vi skal møte hatet med de verdiene vi står for: Kjærlighet, toleranse og verdighet», skriver IRN.

Les også: Alliansen og SIAN får likevel ikke delta på Arendalsuka

Her er hele pressemeldingen fra IRN:

I forrige helg ble det norske folk nok en gang vitne til en hatefull demonstrasjon fra den antimuslimske organisasjonen SIAN. En organisasjon bestående av enkeltindivider som utvilsomt oppfordrer til hat og sprer fordommer om muslimer og islam. Denne gang holdt de en hatefull appell i Drammen sentrum. Flere motstandere av den antimuslimske organisasjonen var til stede under demonstrasjonen og ble ofre til deres hatefulle budskap.

Norske muslimer fordømmer og tar avstand fra SIAN sine hatefulle holdninger og handlinger. SIAN krenker menneskeverdet og avhumaniserer en gruppe mennesker på en slik måte at det et noe vi må ta til orde mot. Deres hatretorikk oppfordrer indirekte til vold. Vi oppfordrer norske muslimer å ta til orde dette hatet på en god måte. Vi skal ikke la oss provosere av SIAN sine hatefulle ytringer og handlinger. Vi skal møte hatet med de verdiene vi står for: Kjærlighet, toleranse og verdighet.

Vi ønsker også å fremheve at norske muslimer hver dag gjør en innsats for å verne om det norske demokratiet og ytringsfriheten. Vi er stolt over å være norske muslimer og borgere av dette landet. Vi skal sammen sørge for å ta vare på de godene vi har og kjempe for et mer rettferdig samfunn for alle. Vi mener likevel at ytringsfriheten i dette tilfelle blir misbrukt og går over grensen til hva den er ment å stå for. Hatefulle ytringer overfor en bestemt gruppe mennesker er ikke ytringsfrihet.

Norske muslimer er også bekymret over den store utviklingen av muslimhatet som brer om seg i Norge. SIAN sin demonstrasjon er en av mange eksempler på slike hatefulle ytringer overfor norske muslimer. Høyreekstreme og hatefulle holdninger er på fremmarsj og mange norske muslimer føler dette tett på kroppen. Denne utviklingen er en trussel mot det norske samfunnet. Myndighetene må ta denne utviklingen på alvor og ta sitt ansvar for å bekjempe slike fordommer og hat i samfunnet.

Vi ønsker avslutningsvis å fremheve og rose politiets innsats på stedet. De håndterte situasjonen på en profesjonell og verdig måte. Dette til tross for manglende respekt fra SIAN`s medlemmer overfor politiets håndtering av situasjonen. Vi håper også at politiet fortløpende vurderer hvorvidt hatytringene og handlingene fra SIAN er lovlige eller ikke.

Les også: – Tøyen er en «no go-sone» for rasisme!