Nyheter

Drammen Arbeiderparti åpner for samarbeid med Nei til bomring

– Har de en politikk som kan forenes med vår, sier vi ikke nei, sier ordførerkandidat Monica Myrvold Berg.

Bompenger har seilt inn som et av de største temaene i norsk politikk den siste tiden, og forskjellige anti-bompengelister seiler i medvind på meningsmålingene. I drammensregionen har debatten vært svært opphetet, og forrige måned ble Buskerudbypakke 2 (BBP 2) nedstemt i Nedre Eiker i kjølvannet av at toppkandidatene til kommunevalget i nye Drammen Høyre hadde varslet at de ønsket å vrake den kostbare samferdselspakka hvor bomring sto for en viktig andel av finansieringen.

Selv om Arbeiderpartiet ønsket å beholde BBP 2,  understreker Aps ordførerkandidat i Drammen Monica Myrvold Berg at partiet ikke vil gå for bomring i Drammen i neste kommunestyreperiode.

– Jeg anser bypakka som død. Det tok ti år å lage Buskerudbypakke 2. Det kommer ikke noen ny pakke i inneværende periode, slår hun fast.

– Gjorde dere en feil ved å gå sammen med Høyre om dyreste varianten av Buskerudbypakke 2?

– Nei, jeg synes ikke det. Det kaller jeg ansvarlighet. Å vise seg ansvarlig. Men så viser det seg at Høyre ikke er det, svarer hun.

Les også: Fem prosent flere vil ha Monica som ordfører i nye Drammen

Åpner for samarbeid med Nei til bomring

Monica Myrvold Berg kjemper mot Høyres Fredrik Haaning om å bli Drammens neste ordfører, og hun ser for seg muligheten for etbredt samarbeid med andre partier både på venstresiden og i sentrum.

Jeg sitter i fylkestinget og samarbeider godt med Ståle Sørensen (MDG) og Anders Wengen (V). I utgangspunktet utelukker jeg ikke samarbeid med noen partier, bortsett fra at jeg tviler på at vi kommer til å samarbeide med Høyre og Frp. Lokalvalg er ikke bare partipolitiske, men handler også om personene. De øverste i både Venstre og MDG er personer jeg har samarbeidet tett med i fire år, understreker hun.

Både Sørensen og Wengen har forøvrig uttrykt bestyrtelse over Fredrik Haanings snuoperasjon om Buskerudbypakke 2. Også Nei til bomring, som stiller med valgliste i Drammen, kan være en aktuell samarbeidspartner for Ap.

Jeg ønsker å se litt videre på det. Har de en politikk som kan forenes med vår, sier vi ikke nei, sier Myrvold Berg.

–  Betyr det at bomring trolig ikke blir et tema i neste periode at det kan bli enklere å få til et samarbeid på venstresiden i Drammen?

Absolutt. Jeg vet at dette med bom er viktig for innbyggerne, men det er mye annen politikk som er vel så viktig. Vi ønsker å gjøre mer for dem som minst fra før, og det er noe av det vi viktigste kommer til å gå til valg på. Det er tross alt 3.500 barn i lavinntektsfamilier i Drammen, svarer hun.

Les også: Politikerne i Nedre Eiker skroter bomring og Buskerudbypakke 2

MDG nærmere Ap enn Høyre

Drammen MDGs førstekandidat Ståle Sørensen svarer bekreftende på spørsmål om hvorvidt det er mer aktuelt å samarbeide med Ap enn med Høyre etter valget.

Ja, sånn som det ser ut nå er det helt klart. Når Høyre har lyst til å kjøre Frp-politikk blir det sånn. Så håper vi på et styrket sentrum, sier  Sørensen til Dagsavisen Fremtiden.

Leder Anders Lunde i Nei til bomring ønsker på sin side enda sterkere garantier fra Ap før det kan være aktuelt å inngå noen form for samarbeid med partiet.

Vi er blokkuavhengige. Vi har ikke noe mål om det ene eller det andre. Det jeg håper er at Ap kan utvide garantien sin og si at de ikke vil stemme for noen ny bypakke de neste fire årene. Da åpner feltet seg enda mer. Hvis de mener at pakka er død, bør de si at dette ikke er noe de vil stemme for de neste fire årene.

Les også: Venstre-leder fnyser av Frps bompengekrav: – Jeg mener at vi ikke skal gi noe

Mer fra Dagsavisen