Nyheter

Starter Nei til bomring-parti i Drammen

Anders Lunde har fått med seg både Harald Wessel Berg (H) og Catarina Chruchow (Ap) i det nye partiet - som rett om slett skal hete; "Nei til bomring".

– Når ikke bystyret vil lytte til folk flest, så får folk flest stille til valg!, skriver bomnekt-general Anders Lunde på aksjonsgruppens Facebookside: "Folkeavstemning om Bomring i Drammen".

Lunde begrunner oppstarten av et flunkende nytt parti, som skal stille med liste til kommunevalget til høsten, med at han har hørt fra veldig mange som ikke vil stemme på noen av de tradisjonelle partiene. Han mener mange føler seg sviktet av Høyre og Arbeiderpartiet, fordi de ikke har lyttet til de nå 29.000 innbyggerne som har skrevet under på oppropet mot bomring i Drammen.

Så langt har Lunde fått med seg en tverrpolitisk gruppe bestående av Harald Wessel-Berg, Randi Eng, Catarina Chruchow, Robin Brekke Voss og Grethe Beck på laget. De skal alle stille til valg i september, under navnet "Nei til bomring".

Og valgløftet er for lengst formulert: Vi kommer ikke til å støtte noe flertall i Drammen bystyre med mindre de sier NEI til Bomring, og dermed trekker Drammen ut av Buskerudbypakken.

Mer fra Dagsavisen