Nyheter

Timo Nikolaisen (19) tar styringen i Drammen Venstre

– Jeg har tro på at vi er et parti som evner å samarbeide til både høyre og venstre, og har ikke noe behov for å låse oss til det ene eller andre.

Det sier Timo Nikolaisen (19), som mandag valgt til leder i Drammen Venstre, og som dermed blir den klart yngste lokallagslederen i kommunen.

Les også: Gir klar abort-beskjed

Frykter ikke utfordringer

Nikolaisen er høyst klar for utfordringen det innebærer å ta over lokallaget i så ung alder.

– Det er ikke det første ledervervet mitt. Jeg har sittet i ungdomsrådet og i ungdommens fylkesting og har en del erfaring med å lede et lokallag som leder for Drammen Unge Venstre. At jeg har fått vervet, har sammenheng med at jeg liker å ta ansvar og påta meg oppgaver for et fellesskap. Når du tar på deg ansvar og ikke er redd for å prøve deg på nye utfordringer, er det noe de andre i lokallaget har tillit til, sier han.

Timo Nikolaisen kommer fra Sigdal, men er bosatt på Gulskogen og har bodd i Drammen siden 2015. Han er fra før av leder i Drammen og Omegn Unge Venstre, og tar bachelorgrad i Internasjonale studier ved Universitetet i Oslo.

Les også: Haydar Øzbal trekker seg fra Venstre-lista

Lokallag i trøbbel

Drammen Venstre har vært gjennom en bystyreperiode langt utenom det vanlige. Varaordfører Yousuf Gilani meldte seg i oktober i fjor ut av Venstre, og representerer ikke Drammen Venstre i bystyret, selv om han i år meldte seg inn i Flesberg Venstre.

Også Venstres andre representant i bystyret, Ida Marie Brown, meldte seg ut av partiet i oktober i fjor, slik at Venstre nå ikke har noen representant i bystyret, unntatt på møter hvor Brown eller Gilani melder forfall.

I januar i år meldte daværende leder i Drammen Venstre Reidar Foehling seg ut av partiet, etter at det ble klart at Venstre skulle gå inn i regjering med Frp, og nå sist gikk Henning Kilset av som leder for lokallaget, og banet med det vei for Nicolaisen. Kilsets begrunnelse var imidlertid noe mindre dramatisk:

– Skulle jeg fortsatt med tillitsverv i Venstre måtte det vært 100 prosent. Det klarer jeg ikke lenger å gi grunnet jobbsituasjon, sier han, ifølge Drammen Venstre.

Les også: Venstre har ingen fast plass i bystyret. Skal gruppeleder likevel ha honorar?

– Ingen opprydningsjobb

Nikolaisen lar seg ikke skremme av turbulensen som har vært i Drammen Venstre.

– Det meste av dette har skjedd før min tid, og er ikke noe jeg har fått med meg så mye av. Jeg ser ingen utfordringer med medlemsmassen akkurat nå. Det er mange som vil stå på liste og vil fronte vår politikk. Vi har et godt utgangspunkt for å drive en fin valgkamp og vise fram vår politikk, sier han.

– Har du en oppryddingsjobb å gjøre i partiet?

– Nei, jeg synes partiet er ganske ryddig. Det blir ikke så mye opprydning som lagbygging. Det er viktig å være en samlet gjeng, og det er der jeg setter inn støtet, svarer han.

– Hva synes du om at Venstre har valgt å gå inn i regjering med Høyre og Frp?

–  Personlig synes jeg det var et riktig valg, særlig når ser på plattformen og hva regjeringen skal få til. Jeg synes det er helt OK å søke gjennomslag.

– Var du en tilhenger av å gå inn i regjeringen i forkant av at dere gjorde det?

– Jeg er rasjonell, og et rasjonelt menneske liker å se resultater, så hadde det kommet en erklæring som er dårlig, hadde jeg ikke vært så fan av å gi inn regjering.

– Hva blir det viktigste fokuset for deg som leder av Drammen Venstre framover?

– Det viktigste er å sikre at vi får godt grunnlag for lokalvalgkampen neste år. Det blir viktig å få innspill fra lokalvalgmedlemmene. Det innebærer en del jobb nå rundt jul og over nyttår. Vi må samle laget litt før valgkampen braker i gang på nyåret, svarer Nikolaisen.

Les også: Venstre vil kutte pendlerutgiftene

Får skryt av gruppelederen

Drammen Venstres gruppeleder Eidi Ann Hansen er særdeles positiv til den nye lokallagslederen.

– Timo Nikolaisen er rett mann på rett plass. Han er ansvarsfull, initiativrik og samlende - en utrolig fin fyr som jeg er veldig glad for at tatt på seg ansvaret. At han er 19 har ikke slått meg en gang. Han er veldig moden, og en veldig god mann å ha med på laget, sier hun.

Nyeste fra Dagsavisen.no: