Nyheter

Noen står uten lønn 1. desember etter bråstenging på Gulskogen

Thomas Simensen er én av 53 ansatte ved Elkjøp Gulskogen som onsdag fikk beskjed om at han er permittert. – Jeg ville heller blitt oppsagt. Da hadde jeg i alle fall hatt lønn ut oppsigelsestiden, sier avdelingslederen som står uten inntekt om 14 dager.

Etter at 13 butikker ved Gulskogen Senter har måttet stenge på kort varsel er det mange som har fått seg en julegave de ikke ønsket. Thomas Simensen jobbet som Avdelingsleder Bedrift ved Elkjøp Gulskogen. Han har jobbet i Lefdal/Elkjøp i over ni år og har nå to uker på å finne seg ny jobb.

– Jeg må jo ha en jobb, så jeg har ikke så mye annet valg enn å kaste meg ut i det, sier Simensen når vi treffer ham på NAV sin jobbmesse «Last Thursday».

– Kan ikke grave meg ned

– Jeg var veldig glad i jobben på Elkjøp, så jeg har endt opp med å takke nei til andre ting på grunn av det, sier Simensen. Nå er han imidlertid litt usikker på hva han skal gjøre.

– Jeg har ikke helt rukket å summe meg, men kan jo ikke grave meg ned heller. Det var mange andre ansatte som ikke orket dette i dag, og det skjønner jeg godt, understreker han. Simensen forteller at det er et bra samhold mellom de ansatte og at de hjelper og støtter hverandre så godt de kan.

- Fram til onsdag følte jeg også at moralen var god, men vi fikk et støkk alle sammen da vi fikk beskjed om permitteringene. De som er ansatt i 50 prosent stilling eller lavere har enda kortere tid på seg enn meg. De får kun lønn fram til første desember, sier Simensen.

NAV-samarbeid

NAV Drammen sin faste jobbmesse, Last Thursday, ble avholdt denne gangen med en spesiell invitasjon til alle ansatte som nå er permittert eller oppsagt fra sine stillinger på Gulskogen Senter. Finn Øyvind Gabrielsen fra NAV Drammen Jobbservice forteller at de ønsker å være i dialog med bedrifter som må nedbemanne for å gi informasjon, tips og råd.

– Vi tok et initiativ overfor senterleder når vi hørte om situasjonen, og skal også opp dit på et informasjonsmøte førstkommende mandag, sier han.

Presset arbeidsmarked

Når det gjelder arbeidsmarkedet mener Gabrielsen at varehandelen generelt er under press.

– Men det finnes jobber. Kanskje får man jobb i kundesenter i stedet for butikk, i annet type salg eller kanskje man må vurdere om tiden er moden for å finne på noe helt annet, sier han.

Verst for de eldste

Simensen beveger seg rundt i lokalet og snakker litt med representantene fra bemanningsbyrået Promiso. Han forteller at han skulle ønske at Elkjøp tok bedre vare på sine ansatte i denne situasjonen.

– Jeg tenker spesielt på de eldre arbeidstakerne og de som har det trangt fra før, det er dem dette er aller verst for, sier han.

Vil strekke seg

Steinar Evensen, butikksjef ved Elkjøp Gulskogen sier at Elkjøp skal strekke seg langt for å finne tilbud for de ansatte, men understreker at han også håper at de ansatte er løsningsorienterte og endringsvillige i denne situasjonen.

– Alle er enige om at dette er en vanskelig situasjon hvor vi prøver å gjøre det beste vi kan. De som nå er permittert vil ha fortrinnsrett på andre stillinger i Elkjøp, både i nærområdet og landet for øvrig og vi får nå oversikter over hva som finnes av ledige stillinger. Fra i morgen skal jeg ha én til én samtaler med alle ansatte for å få informasjon om hva de kunne tenke seg, sier Evensen.

Gulvet sank

Simensen forteller at de har sett tegn inne i butikken en stund nå på at ting ikke var helt som de skulle være.

– Det begynte med at gulvet sank litt ned i butikken og vi har også sett at veggen i supportsenteret har begynt å sprekke. Natt til fredag forrige uke boret de hull i gulv og vegger og det var svaret fra disse prøvene som gjorde at Rambøll nå anbefalte avstenging, sier Simensen.

Mer fra Dagsavisen