Nyheter

Gir klar abort-beskjed

Ordførerkandidat Anders Wengen i Drammen Venstre er tydelig: Han skal gå i tog på lørdag.

– Trine Skei Grande er veldig klar på at abortloven ikke er et forhandlingstema, og det er det som er Venstres utgangspunkt, sier Wengen.

Han deltar på demonstrasjonen på Strømsø Torg lørdag for å gi uttrykk for motstand mot endringer i abortloven.

– Stor motstand

– KrF ønsker med den foreslåtte endringen i abortloven å få ned antall aborter. Det er klare ord for penga. Jeg mener at dette er en prinsipiell sak som handler om kvinners rett til å ta denne beslutningen selv, og at det ikke er en nemd som skal gjøre det, sier Wengen.

Venstre, Senterpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Unge Høyre vil stille opp på Strømsø Torg på lørdag for å støtte initiativet fra SV, Rødt og Ap.

– Motstanden mot endringer i abortloven er stor, understreker Wengen.

Han håper og tror at de vil klare å unngå endringer i loven.

– Dette er først og fremst en beskjed til Erna Solberg, med klare signaler både fra Venstre og Frp. Siv Jensen har jo foreslått å fristille deres representanter på Stortinget i dette spørsmålet. Vi håper og tror at Høyre ser dette. De har også sterke motstandere i Unge Høyre, sier Wengen.

Lei abortdiskusjon

– Jeg må si at jeg egentlig begynner å bli litt lei av at man skal diskutere abortspørsmål i 2018. Det er jo 40 år siden vi bestemte at det var en kvinnes rett å ta denne beslutningen selv, sier Wengen, og påpeker at KrF har mange andre saker det er viktig for dem å få gjennomslag for og at han tror det går an å komme fram til en enighet uten å dra inn abortloven.

– Men det blir interessant å se, hvis KrF ikke går inn i borgelig regjering på grunn av det her, da tror jeg de vil få problemer med å forhandle med den andre siden, avslutter Wengen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: