Nyheter

Får 50.000 fylkeskroner

Frøydis Grorud, komponist, musiker og drammenser får Årets fylkeskulturpris på kr 50.000.

Beat for Beat-saksofonistens konsept «Frøydis inviterer» går nå i Svensefjøset i Lier.

LES OGSÅ: Dobbelt fredagsfest for Frøydis Grorud

Fire andre drammensere får hver kr. 20.000 i utviklingsstipend i idrett: Søsknene Martin og Emma Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb) for henholdsvis løping og løping/langrenn, Ola Stunes Isene (Sturla) for friidrett og Martine Eknes Hegna (Drammen og omegn rideklubb) for sprangridning. Stipendordningen er søknadsbasert, og deles ut til fem utøvere mellom 15 og 23 år (født 1995- 2003). 38 hadde søkt idrettsstpend i år.

Onsdag ettermiddag avgjorde politikerne i hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i fylkeskommunen at musiker og komponist Erlend Apneseth fra Ål får det gjeve arbeidsstipendet "Årets fylkeskunstner 2019" på 150.000 kroner.

Alle prisene bli delt ut på en egen prisaften i fylkestingssalen i februar.

Mer fra Dagsavisen