Nyheter

SV sier nei til Åskollen

SV vil bygge ut Marienlyst skole, mens flere andre partier heller vil bygge ny ungdomsskole på Åskollen. Hvem som vinner i bystyret er ennå åpent.

Ap, Frp, MDG, Senterpartiet og Yousuf Gilani vil alle ha ny ungdomsskole på Åskollen. KrF er også på gli, og blir de med på laget vil de ha flertall i bystyret i Drammen for å skrote rådmannens innstilling om å bygge ut Marienlyst skole for 225 millioner, og å sette ungdomsskole på Åskollen på vent. Saken skal opp i bystyret 30. oktober.

SV er på rådmannens side.

– Med forbehold om at jeg ikke har fått lest rådmannens innstilling i detalj, mener vi det samme som vi gjorde i bystyret i juni. Vi mener det er riktig å bygge ut Marienlyst nå. På grunn av sprengt kapasitet har de en del midlertidige løsninger der nå som verken er gode for elevene eller for lærerne, sier Lene Aure Hansen i Drammen SV, som selv er lærer på Galterud skole.

KrF mulig joker

Det er mulig KrF trengs for å skaffe flertall for å gå for ungdomsskole på Åskollen, og både gruppeleder Odd Gusrud og Billy Taranger, som er nestleder i Bystyrekomite for oppvekst og utdanning, er begge positivt innstilt til å gå for Åskollen fremfor Marienlyst.

– Vi heller mot Åskollen, men vi vil vente på utredningen i saken. Det blir dumt å konkludere nå, sier Billy Taranger.

Ståle Sørensen i MDG heller også mot Åskollen.

– Når det er snakk om en ungdomsskole nær Åskollen skole er vi veldig positive til det, sier han.

Ingen Høyre-avgjørelse

Høyre har foreløpig ikke bestemt seg om de går for utbygging på Marienlyst eller ny ungdomsskole på Åskollen først. Går de for førstnevnte, og får med seg samarbeidspartner KrF, kan det bli en svært jevn dragkamp i bystyret.

I en slik situasjon kan Ida Marie Brown, som er uavhengig, bli tungen på vektskåla, og hun forteller Fremtiden at hun foreløpig ikke har bestemt seg i saken.

Nyeste fra Dagsavisen.no: