Nyheter

Popup-galleriet vil bli permanent

Er du blant dem som har alt av møbler, men ikke vet hvor du skal starte på den store, hvite veggen? Møt paret som vil senke terskelen for at flere tør å henge det de liker på veggen – og til og med bytte det ofte.

Bilde 1 av 5

Siden lørdag har Solveig og Rune Paulsrud fra Tangen pustet nytt og fargerikt liv i den gamle bygården som inntil for et år siden huset den eksklusive klesbutikken Timalu, og nysgjerrige og entusiastiske drammensere har ikke latt seg be to ganger. På veggene henger allerede en god del røde «solgt»-klistermerker, og nå venter en ny helg for pop-up-galleriet Unique.

– Generasjonen som vokser opp nå vil ikke ha oljemaleriene som besteforeldrene sverget til på veggene, og ender kanskje med ikke så mye annet heller på hvite og grå flater, sier Solveig Paulsrud. Den feng shui-utdannede frisøren har i flere år drevet som boligkonsulent, og hjulpet meglere å style salgsobjekter før prospektbilder og visning.

Hundre på Frogner

– Jeg har vært i mange hjem, og sett at alle har nok av møbler. Men bilder mangler de – det forundrer meg veldig, sier hun.

Da mannen Rune i fjor var gjennom en omfattende omorganisering på jobben, tok han et verdivalg: For første gang ville han vie tida sin til egne prosjekter, og sammen tok paret sin mangeårige kunstinteresse til et helt nytt nivå.De kontaktet flere kunstnere de liker og har fulgt, og i april holdt de for første gang en egen utstilling i en stor leilighet på Frogner i Oslo. Over hundre var innom, og salget gikk over all forventning.

Teigen og silketrykk

Det er fremdeles de norske malerne Trine Greni og Verena Wadell som er grunnplanken i galleriet som før Elvefestivalen malte og forvandlet butikklokalene i Nedre Torggate til et svalt, men samtidig svært hyggelig kunstrom. Dessuten er popart-artisten Rami Sadafi, opprinnelig fra Libanon, Jan Janus Pedersen Langthjem med sine glade trykk på silke og lerret, og skulptør Jørn Erik Nielsen, alle tre bosatt i Frederikshavn, i stallen. Sadafi har solgt bøtter og spann av sine Kim Larsen-portretter i hjemlandet, og stiller her ut både Lennon og Jahn Teigen-tolkninger. Miksen har truffet Drammen godt.

– Mange her vil ha ett stort statementbilde som «gjør» stua. Det er også tydelig at mange har store hus, vi har flere som rett og slett faller for et motiv og kjøper der og da, det er morsomt. Men vi har også pensjonister som faller for mindre ting, sier de.

Under sofaen


Responsen har vært så god at de nå er i dialog med gårdeier om å bli lenger i lokalene, som har stått tomme i påvente av at en bebudet utvidelse av «motegata» kommer.
– Men skal vi holde de gode prisene vår modell tillater, er vi nødt til å se husleie opp mot hva vi kan få til i lokalene, sier Paulsrud, som også utvikler og rådgir firmaer om bildefoliering og kontorinnredning. Opprinnelig utdannet trykker før han gikk inn i grafisk virksomhet og reklame, har han et godt øye for innovative løsninger.

– Hjemme skifter vi stadig ut bildene på veggen, bare for å skifte atmosfære. Det er faktisk lov å legge et bilde under en sofa en periode, og prøve et nytt! Bytter du to puter også, så vips har du ny stue, ivrer de to.

– Noe av konseptet vårt er å veilede folk om farger og innredning på riktig sted. Vi vil også at folk skal ha råd til å kjøpe, og ikke frykte å gå inn døra fordi man ikke er bevandret i kunst fra før, sier Solveig Paulsrud, mens mannen blir opptatt med en kunde – nummer to under vårt korte besøk.

Med dokumentmappe under armen er han innom for en kikkerunde og trivelig passiar, trolig i lunsjen. Paulsrud forteller at flere er interessert i å møte kunstnerne, både for å lære, og for små tilpasninger. Mange av bildene er så ferske at de er ferdigstilt i på stedet.

Lørdag kommer skulptøren fra Danmark til å være i galleriet, og søndag, som etter planen blir siste mulighet i denne omgang, maler Verena Wadell live fra kl. 14.