Nyheter

Raggen Steen og Tore O. møttes til lunsj

God stemning i Rådhuset da ordføreren inviterte de 22 kunstnerne som har sluppet gjennom Rett Vest-nåløyet til lunsj denne uka.

Bilde 1 av 0

Kunstnerne er fra Drammens-området og er alle antatt i en stor fellesutstilling som vises under Kunst Rett Vest (KRV) i oktober. Dessuten vil de også holde åpne atelier, slik at folk kan komme på besøk og se hvordan de jobber.

– Det er veldig hyggelig å arrangere en lunsj for kunstnerne som er med, dette har blitt en tradisjon, her kan de møte hverandre på en uformell måte, forteller ordfører Tore Opdal Hansen som selv er opptatt av kunst, ikke bare som pliktpålagt ordfører, men også som privatperson.

– Det hender jeg bruker svoger Morten (Halvorsen red.anm.) som kunstkonsulent, jeg er glad i kunst og det hender jeg kjøper noe.

Hva betyr det for Drammen å være vertskap for Kunst Rett Vest?

– Det er viktig, det kommer jo mange til fellesutstillingen, og at kunsten får oppmerksomhet i seg selv er viktig, og denne form for utstilling og atelierbesøk kan kanskje fjerne noen terskler, mener ordføreren.

Konteinerkunst

Fellesutstillingen vises på Drammens Museum 10.–21. oktober, og det blir satt opp konteinere i hele museets uteområde for å få plass til alle verk som skal vises.

Kunst rett vest i Drammen 2018 har tema «Internasjonal», og blir en slags forlengelse av årets Globusfestival, som er en internasjonal mat- og kulturfestival. Både profesjonelle, amatører og barn og unge vil bli involvert i visuell kunst-aktiviteter som skal nå et bredere publikum enn dem som vanligvis oppsøker utstillinger.

– Ja, vi starter allerede under Globusfestivalen 22. september med spennende ting som skjer på Strømsø torg som fylles av konteinere med spennende aktiviteter. Det blir blant annet forskjellige workshops for barn, informerer prosjektleder Ann-Magritt Bekink.

Rekrutt og veteran

Nina Toft er en av årets kunstnere i Kunst Rett Vest. Hun og familien flytta fra Oslo i påsken, og hun trives god som fersk drammenser.

– Jeg driver med foto, video og installasjon. Mitt bidrag i fellesutstillingen er en del av et større prosjekt, i samarbeid med Hilde Honerud, om hvordan man bruker bilder i sosiale medier, forteller Toft som til daglig har atelier i Strømsø atelierfellesskap. Hun mener KRV bidrar til et faglig og sosialt fellesskap og synliggjør kunsten overfor publikum.

Veteran og bildekunstner Ragnar Sten har vært med med på Kunst Rett Vest 11 av 12 ganger, og er like spent hver gang.

– Jeg har hatt mange fine samtaler med folk i atelieret, å åpne dørene så publikum ser hvordan et bilde blir laget, selve prosessen, synes jeg er fin. Kunst er jo ikke bare utstillinger, sier Sten som liker å holde åpent i sitt atelier i Grønland 85 og som er glad og ydmyk over å få delta i fellesutstilling.

– Det er bestandig med bankende hjerte – ingenting er gitt, og det er jo ekstra gøy å bli antatt i Drammen.

Mer fra Dagsavisen