Nyheter

– Heldigvis vinner jeg flere veddemål enn jeg taper

Selv om sommerhiten "Sommerkroppen" er resultatet av et tapt veddemål, klager ikke tidligere MIF-spiller Mads Hansen over resultatet. Låta gikk rett til topps på Spotify.

– Ja, det må vel kunne regnes som en suksess, innrømmer Hansen lattermildt.

Bare en drøy måned etter at han la opp som fotballspiller for Mjøndalen, satte han i forrige uke ny norsk rekord i antall Spotify-avspillinger med låten «Sommerkroppen». Den ble streamet hele 1,3 millioner ganger bare i løpet av de to første dagene etter plateslippet.

Til topps

Det hele startet med at Mads Hansen tapte et veddemål mot makker Erik Follestad - i VGTV-s Spårtsklubben, der taperen måtte utgi en sang.

– Og siden har jeg hatt dette i bakhodet, men det var først nå - etter at jeg la opp - jeg fikk tid til å gjøre noe med det. Så jeg sådde et frø via Instagram, og fikk temmelig fort kontakt med både plateselskaper, Stian "Staysman" Thorbjørnsen og Petter "Katastrofe" Kristiansen. Det tok bare et par dager før jeg sto i studio.

Hva tenker du om det, at det kostet såpass lite å lage en låt som gikk rett til topps på hitlistene?

– Jeg tror ikke nødvendigvis det er noen sammenheng mellom tiden man bruker og suksessen man oppnår i hvert fall. Men jeg skal ikke på noen måte sammenlikne meg selv med seriøse musikere - eller musikere i det hele tatt. Det ville vært direkte blasfemisk. Hele mitt musikalske repertoar består av å spille "Ola Diger" på blokkfløyte på ungdomsskolen -  og så kan jeg vel de fire første taktene av Titanic-låta på gitar.

Kan ikke operere

Hvorfor slår dette an tror du?

– Målet var jo å lage noe lettfordøyelig, som kunne treffe bredt - helt klassisk sånt noe som musikkeliten ikke vil vedkjenne seg. Men teksten sparker jo litt da - så den kan nok flere si seg enige i. For selv om jeg kan lite eller ingenting om musikk - så vet jeg desto mer om retorikk og PR. Så kombinasjonen av at jeg tidlig fikk skapt blest om sangen - og at slutteresulatet har blitt ganske kult, gjør vel sitt til at folk hører på den, sier Hansen, som har en bachelor i markedsføringsledelse fra BI - men sier han baserer seg mest på egen logikk.

"Sommerkroppen" er ment å være et spark til bloggerne, som fotballprofilen også har vært i klinsj med tidligere via sosiale medier. I refrenget synger han blant annet: "Jeg lever som aldri før, gidder ikke trene - for jeg kan operere". Hansen har nemlig sett seg mektig lei på at en del bloggere synes å tro det er helt greit å promotere alt fra tannbleking til kosmetisk kirurgi, tilsynelatende uten tanke for at de blir sett opp til av en - i noen tilfeller - stor fanskare.

– Jeg synes mange av bloggerne er dårlige forbilder. Altså, det beste hadde vært om alle bare var fornøyde meg den kroppen de har, men slik er det jo ikke. Greit nok det, men disse bloggerne jeg sikter til fronter snarveier som å operere seg framfor å trene. Det er ikke greit. Selv har jeg trent hele livet - og vet at man får med seg en viss ballast av å trene målrettet over lang tid. For ikke å snakke om folkehelseperspektivet. Jeg syntes rett og slett disse bloggerne fortjente en motstemme. Hvis du kommer fram til at du vil endre på noe ved deg selv, finnes det egentlig ingen snarveier.

Flere tap

Men altså veddemål - er dette noe du gjør mye av?

– Ja, jeg vedder masse. Heldigvis vinner jeg det meste, men når jeg taper har det fått noen spesielle konsekvenser tidligere også. For eksempel en gang jeg var i Las Vegas, og endte med å måtte ta fem runder med spraytan. Da jeg la ut bilde av det etterpå ble jeg beskyldt for å gjøre narr av fargede, men det hadde selvfølgelig ingenting med saken å gjøre.

Mange husker nok også da Mads Hansen i et intervju med TV2, etter en kamp mot Haugesund i 2015, sa at en spesielt stygg takling var like uforståelig som kvinners humørsvingninger under menstruasjon. Da endte han opp med å debattere mot Kvinnegruppa Ottar i Dagsnytt 18.