Nyheter

–At en elevgruppe skal busses for å styrke en annen, undergraver lokale ressurser

Stephan Jacobsson og aksjonsgruppa på Åskollen er klare på hva de ønsker seg av bystyret i kveld.

Stephan Jacobsson (45) leder Aksjonsgruppen for ungdomsskole på Åskollen, som teller over 920 medlemmer på Facebook.

– Det har vært snakka om og jobba for en ungdomsskole på Åskollen i 40 år. Marienlyst skole er sprengt og med boligutbygging som tilsier over 1.000 nye boliger på Åskollen i løpet av de neste ti årene, er behovet for en ny ungdomsskole absolutt til stede, sier Jacobsson.

Dere hadde nylig fakkelaksjon for en ungdomsskole på Åskollen, hvordan gikk det?

– Vi hadde ikke akkurat været med oss, men folk stilte likevel. Det er så mange som er enige i at bydelen trenger en ungdomsskole.

Du har presentert argumentene deres på gruppemøter med politikerne i Drammen, tror du at dere vil nå fram, blir det bevilgninger i budsjettet som behandles i bystyremøtet i kveld?

– Vi vet ingenting, men har fått signaler fra politikere fra forskjellige partier om de ønsker å se nærmere på saken, de ser jo hvor skoen trykker.

Planene om utvidelse av Marienlyst skole er allerede klare, med bygging av åtte klasserom under en eventuell ny tribune på stadion, er du redd det vil sette kjepper i hjulene for en ny skole på Åskollen?

– Jeg tenker litt Ole Brumm der, ja takk begge deler, åtte klasserom er ikke så mye. At det blir en ungdomsskole på Åskollen er for meg klinkende klart, det vil presse seg fram av befolkningsveksten, men når det blir er uvisst.

Noen hevder at elevene fra Skoger og Åskollen er verdifulle for Marienlyst skole for å opprettholde mangfoldet, så det ikke blir overvekt av elever med minoritetsbakgrunn, hva er din kommentar til det?

– Ideen om at en etnisk norsk elevgruppe skal busses inn for å gå på skole, for å styrke en annen gruppe, er å undergrave de ressurser som ligger i den elevgruppa som naturlig sogner til skolen. For å kunne styrke en elevgruppe, uansett etnisitet og sosioøkonomisk bakgrunn, vil det være naturlig å fokusere på mindre grupper og økt lærertetthet. Noen elevgrupper, uansett skole og boområde, krever ekstra ressurser. I slike tilfeller må vi sette inn ressurser der det trengs.

Neste skritt i deres kamp?

– Nå må vi vente og se hva politikerne kommer fram til, og så må vi se hvor vi setter inn støtet videre. Dette er ikke den siste kampen om skoler i Drammen, vi ønsker jo det beste for barn og unge.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er vanskelig blant litteraturens enorme univers, men Hamsuns Markens grøde er en stor bok for meg.

Hva gjør deg lykkelig?

– At jeg kan leve et godt og trygt liv med familien min.

Hvem er din barndomshelt?

– Keeper Ray Clemence.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser og drikker hva jeg vil.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er ganske rotete, «Finn iPhone» er den kjæreste appen jeg har. Av og til koker det over og jeg blir irritert på meg sjøl.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Mot urett i samfunnet.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– Med Houdini, så han kunne fått oss ut!

Nyeste fra Dagsavisen.no: