Nyheter

– Mange vet at jeg har ønsket å spille for Godset en god stund

Amahl Pellegrino (27) er glad for å komme hjem, og føler ikke lenger for utblåsninger på Twitter.

Bilde 1 av 2

Hvem: Amahl Pellegrino (27)

Hva: Fotballspiller som går fra Mjøndalen til Strømsgodset fra januar 2018.

Hvordan: Scoret nest mest i 1. divisjon med 18 ligamål i årets sesong, 22 totalt.

Velkommen som Godset-spiller! Hvilke reaksjoner har du fått siden overgangen ble kjent på mandag?

– Som drammensgutt har jeg fått mange «dette er på tide»! Mange vet at jeg har ønsket å spille for Godset en god stund, og det er deilig å endelig være «hjemme». I oppveksten spilte jeg på Skiold og Åskollen, senere Drammen FK. Kanskje hadde det litt med dårlig holdning å gjøre at jeg ikke kom inn i Godset før – jeg var en gutt med høyt temperament, særlig hvis det ikke gikk veien på kamper. Ikke fordi jeg ikke brydde meg om fotball, jeg brydde meg vel heller litt for mye.

I din tid i Bærum ble det oppvaskmøte for noen meldinger du skrev på Twitter – men du roet det ned, og forklarte Budstikka at det i stedet fikk gå ut over brødrene dine. Er det fortsatt dem du tyr til etter kamp?

– Nei, hehe, nå studerer de i utlandet, så vi får ikke lenger tatt på oss boksehanskene, som vi kunne før. Dessuten er jeg blitt voksen, jeg blir skuffa og sur, men trenger ikke å få utløp for noe på den måten. Twittermeldinger er jeg ferdig med for lenge siden – det er ikke det første stedet jeg går inn etter kamp lenger.

Sesongen har væt preget av store opp- og nedturer for Mjøndalen. Kan du oppsummere litt?

– Det var mange nedturer, vi vant jo ikke på bortebane før sent i høst. Men da fikk vi til gjengjeld åtte på rad – så denne delsesongen har vært bra for laget. For egen del har jeg vært mer stabil, jeg har gjort det enklere i måten jeg spiller på. Før har jeg vært for avhengig av å showe li TT, nå gjør jeg også mer av «drittjobben» og jobber også hjemover.

Nedtur ble det også søndag, da kvalikdrømmen brast. Hva tenker MIF-gutta om at du forlater laget?

– Folk takker meg for tida der, og jeg føler ikke at jeg har fått noe hat ennå. Hadde vel heller ikke tatt meg så nær av det, om det skulle kommet. Jeg skjønner at det er tyngre at det er Godset jeg går til, det er en vei man ikke skal gå. Men som drammensgutt føler jeg det blir annerledes.

Du har også spilt for Bærum og Lillestrøm – hva tar du med deg derfra?

– Lærdom. Lillestrøm var et tyngre opphold, der jeg lærte å slutte og tenke, heller jobbe hardere. Det gjorde jeg da jeg kom til MIF. Ingenting skulle stoppe meg – og her er jeg nå. Jeg har hørt hele livet at jeg aldri kom til å bli fotballspiller; at jeg ikke er god nok, at jeg er for tynn, og så videre.

Hva skal til for at Godset tar medalje igjen i 2018?

– Å bygge videre på det de har gjort hele høsten, og ikke starte så dårlig som de gjorde i fjor. Klarer vi det, skal det bli moro på Marienlyst!

Hvor mange hjemmekamper der har du turt å vise deg på?

– Bestekompisen min Tokmac (Nguen) spiller jo, så jeg ser alle jeg kan. Såframt jeg ikke spiller selv, er jeg der.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Jeg er Zlatan». Leste den den dagen den kom ut, det er første boka jeg har lest ut frivillig.

Hva gjør deg lykkelig?

– At familie og venner har det bra, og når jeg vinner fotballkamper.

Hvem var din barndomshelt?

– Ronaldinho.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Jeg drar hjem, slapper av og chiller’n med familien eller dama.

Er det noe du angrer på?

– Nei. Angrer man, kommer man ikke videre. Jeg er glad for alle valgene jeg har tatt, og hvor jeg har endt. Det blir bra til slutt.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kevin Hart. Han er verdens morsomste fyr, det kunne blitt noen underholdende timer.

Mer fra Dagsavisen