Nyheter

Vamp størst i teateret

Nå overtar Sten Petter Aamodt resten av Kari Høyers oppgaver. En av dem er å eie Drammens teater.

FOTO: BIRGITTE SIMENSEN BERG

Kommunaldirektør for kultur, idrett og byliv Sten Petter Aamodt (50) trer inn i styret for Stiftelsen Drammens Teater og kulturhus. Han har vært konstituert i stillingen Kari Høyer tidligere hadde siden 1. april, og fredag Høyer sin siste dag som ansatt i Drammen kommune, etter en årrekke som kommunaldirektør med ulike ansvarsområder.

Du overtar som en av kommunens to representanter i styret til Stiftelsen Drammens Teater og kulturhus. Hva består arbeidet i?

– Stiftelsen har ikke noen egen økonomi, og har overdratt teateret til Drammen Eiendom som forvalter bygget. Drammen Scener drifter teateret, og det gir dem anledning til å bruke et av Norges fineste teatre som arena for kulturaktivitet i byen.

Med din bakgrunn som virksomhetsleder for Vei, natur og idrett kjenner du kanskje bedre enn mange til tekniske og fysiske forhold rundt om i byen. Hvilken rolle kan teaterets nabobygg Harmonien få å spille framover?

– Drammen eiendom fikk i første tertial en million til å utrede dette, og en rapport som skisserer alternativer vil bli presentert i det neste møtet til komiteen for kultur, idrett og byliv. Der vil det komme fram ulike løsninger og hvilke deler av bygningen som egner seg til hvilken bruk.

Hva er din mest minneverdige opplevelse i teateret?

– Jeg husker en Vamp-konsert der som en stor opplevelse, med den opprinnelige vokalisten for en fem års tid siden. Synes også den nye vokalisten er god, jeg så dem på Maihaugen på Lillehammer i sommer og det var også veldig bra.

Hvis du kunne velge, hva skulle teateret hatt mer av?

– Å utvikle et tilbud på tvers av aldersgrupper, og som lærer også barn å sette pris på teateret, er viktig. Det er jo de som skal ta over ansvaret for det etter hvert. «Juleskurken» har god oppslutning og ser ut til å fungere.

Samtidig sier barne- og ungdomsgruppene at de gjerne skulle eksperimentert mer med ulike oppsetninger, men må velge «sikre» og salgbare stykker for å tørre og leie teateret. Burde det legges til rette for mer barneteater?

– Vi bør legge til rette for mer aktivitet, og alle er enige om at vi ønsker forestillinger gjennom hele året og at teateret blir brukt så mye som mulig. Men det er de som klarer å fylle salene som gjør at det bærer seg økonomisk, og derfor må prioriteres.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg setter pris på bøker preget av spenning og action. Tom Clancy og Robert Ludlum er favoritter.

Hva gjør deg lykkelig?

– En skitur eller en jakttur.

Får du noe når du jakter?

– Ja, jeg har tatt orrfugl i Finnemarka, også nå i høst. Jeg går stort sett alene med hund. Jeg bruker de helgene jeg har mulighet fram til jul. For at det skal være trivelig må du ha tid. På jakt må du være fokusert, da kan du ikke tenke på andre ting.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Et godt lag ved en festlig anledning. Har akkurat hatt ett, på Svensefjøset i Lier da jeg fylte 50.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Når kroppen krangler og jeg får vondt i ryggen, noe som skjer innimellom. Jeg spiller badminton for å myke opp muskler og ledd.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Det er kanskje litt kjedelig med å jobbe i kommuneadministrasjon: I denne rollen flagger jeg ikke politiske standpunkter. Men kunne eventuelt demonstrert mot forsøpling i naturen og for rent vann i fjorden.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det kunne vært spennende å snakke med Elisabeth Enger, ny prosjektrådmann. Jeg møtte henne for første gang i går.