Nyheter

Torbjørns Unge Høyre hånd

Sandra Bruflot (24)

Høyre-politiker fra Lier. Lærerstudent, 1.nestleder for Unge Høyre, og sitter på Fylkestinget i Buskerud. Nylig valgt som kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens rådgiver.

Gratulerer så mye med ny jobb! Hva føler du nå?

– Da jeg fikk telefonen fra Torbjørn ble jeg utrolig overrasket, ja! Jeg er ferdig med lærerutdanningen til våren, og hadde i utgangspunktet alltid tenkt at jeg ville gjøre meg ferdig med utdanningen før jeg går videre i politikken eller med jobb. Men dette er en mulighet jeg bare ikke kunne takke nei til.

Hva er du opptatt av når det gjelder kunnskap og skole?

– Først og fremst lærerløftet. Vi trenger dyktige lærere, og må gjøre yrket mer attraktivt slik at flere ønsker å bli det. Det er stor forskjell over fylkesgrensene, men også fra klasse til klasse. Slik det er i dag kan det være forskjell på kvaliteten til læreren om man havner i A- eller B-klassen. Det har mye å si for hele skoleløpet til elevene. I tillegg er det viktig for å utjevne sosiale forskjeller, fordi foreldrenes oppfølging hjemme har mye å si for skoleresultatene til elevene.

Hvordan kom du inn i politikken?

– Ved en ren tilfeldighet, egentlig. Jeg leste alle partiprogrammene, og fant ut at jeg var mest enig med Høyre. Så var jeg passivt medlem noen år, fordi jeg tenkte at politikk var for nerder, og ikke noe jeg ville få noe ut av. Så fikk noen kompiser jeg hadde på St.Hallvard meg til å bli med på et møte. Da innså jeg jo at jeg hadde tatt feil, og så ballet det på seg, og jeg var plutselig kastet inn i det. Jeg ble leder av Lier Unge Høyre i 2010, og bedt om å settes på lista til kommunestyret i Lier. Jeg har både hatt flaks med at det har åpnet seg verv, men også brukt mye tid på det.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg må nok si Harry Potter. Bøkene er ikke nødvendigvis så viktige for meg i dag, men det var de første bøkene jeg virkelig slukte hele og ikke klarte å legge fra meg. I tillegg har de sikkert dannet grunnlaget for leselyst senere.

Hvem var din barndomshelt?

– MacGyver. Han fiksa alt! Jeg tror mange på min alder kan kjenne seg igjen i det å komme hjem fra skolen og se på MacGyver hele ettermiddagen.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er et skikkelig B-menneske. Det hadde vært fint å kunne stå opp uten å være så innmari sur på morgenen.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Tar på meg høye hæler. Jeg er ikke så god på det, sikkert fordi jeg er ganske høy fra før og liksom aldri har lært det. Men egentlig er det et dårlig svar, for jeg liker ikke å gå i høye hæler i det hele tatt. Ellers så blir det en fest, og da sminker jeg meg litt ekstra.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg gikk i demonstrasjonstog mot datalagringsdirektivet. Jeg liker ikke tanken på at vi går mot et overvåkingssamfunn, og jeg mener at vi har rett til privatliv.

Er det noe du angrer på?

– Jeg skulle gjerne ha reist mer etter videregående. Jeg følte at jeg hadde mange forpliktelser her hjemme, og det har jeg hvert fall nå. Samtidig har jo det valget ført meg dit jeg er i dag.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kjæresten min. Hadde sikkert vært gøy med en kjent person, men tror det kunne blitt kleint også.

Mer fra Dagsavisen