Nyheter

Vil ikke gi 100.000

– Internasjonale Drammen bidrar til å skape fremmedfiendtlighet, mener Frps gruppeleder Jon Helgheim.

Tusen innvandrere ut i jobb innen 2020. Det er målet med prosjektet Internasjonale Drammen, som millionæren Terje Stykket og presten Ivar Flaten har tatt initiativ til.

Drammen kommune er bedt om å bidra med 100.000 kroner i året til prosjektet. Formannskapet skal ta stilling til bevilgningen i morgen, og rådmannen anbefaler politikerne å gi det beløpet Internasjonale Drammen har bedt om.

Det er ikke Frps gruppeleder Jon Helgheim innstilt på:

– Jeg tror denne typen prosjekter kan føre til fiendtlige holdninger mot innvandrere. Det kan skje når de som synes innvandrere får nok fra før, hører at kommunen støtter prosjekter som skal prioritere innvandrere foran andre, sier han.

Statsråd kom

Frp har også tidligere markert seg mot Internasjonale Drammen. Da partiets egen innvandrings- og integreringsminister, Sylvi Listhaug, skulle komme for å åpne prosjektet, ba Drammen Frp henne om å holde seg hjemme. Det gjorde Listhaug ikke.

I morgen vil Frp markere motstand mot prosjektet ved å stemme mot å bevilge penger.

– Den typen prosjekter er feil innretta og setter svake grupper opp mot hverandre. Det er feil å prioritere å få innvandrere ut i jobb foran andre grupper som sliter, sier Helgheim.

Avvisende

Internasjonale Drammen er et samarbeid mellom bedriftene, næringslivets organisasjoner og det offentlige. Frp støtter gjerne prosjekter som skal få personer med innvandrerbakgrunn ut i jobb, men det skal ikke gå på bekostning av andre arbeidssøkere, mener Helgheim.

Han avviser at personer med innvandrerbakgrunn blir diskriminert på arbeidsmarkedet, slik flere forskningsrapporter, blant annet fra Fafo, viser:

– Det er veldig lite som tyder på det. Det eneste som fins er dårlig dokumenterte rapporter som ikke tar høyde for lavere kvalifikasjoner blant innvandrere, sier Helgheim.