Nyheter

Slik flyttet avishuset på Vinnes inn i Rådhusgata

DRAMMEN: Fotograf Per Jakobsen har gode minner fra sine år i Fremtiden. Derfor valgte han å dele noen av dem med oss.

- Jeg startet som fotoassistent i Fremtiden før førstegangstjenesten, under fotosjef Joronn Sagen, forteller Per Jakobsen. Etter militæret ble det et par år som pressefotograf, og etter hvert også tjeneste for Forsvarets overkommando.

Etter noen samtaler på telefonen sto han denne uka i redaksjonslokalene i Rådhusgata med en kunstferdig montert multiramme, som han overrakte redaktør Lars West Johnsen. Her er avishuset i Buskerudveien med neonskiltet på taket og legendariske forsider som 17. mai 1905, og ikke minst oppslaget fra april 1940 som erklærte at «Regjeringa Nygaardsvold er landets eneste lovlige regjering». Etter det ble det som våre trofaste lesere vet noen års utgivelsespause for Fremtiden.

Hans morsomste minne fra tida som Fremtiden-fotograf? Det er mange.

- Men jeg glemmer ikke da jeg skulle dekke et kor som hadde konsert i Bragernes kirke. Jeg bestemte meg for å gå opp trappa for en bedre vinkel, og der sto kirketjeneren og bød meg på en dram! Det var jo en julekonsert, dette, humrer Jakobsen. Når alt kommer til alt, er det gode kolleger han husker best. Tor Jan Johnsen, Terje Bendiksby og Anne Grethe Bjørnsen, som var der helt til avisen ble nedlagt i 2000.

- Det er veldig moro at dere har startet opp igjen, selv om avisen ser annerledes ut enn den vi lagde. Dagens lesere vil ha en variert avis, mener Per Jakobsen.

katrine.strom@dagsavisen.no