Ny nedtur for Ødegaard og Sociedad

Real Sociedad tok ledelsen hjemme mot Getafe, men et tidlig rødt kort i andre omgang gjorde sitt til at Getafe snudde kampen og påførte Ødegaard og hans lagkamerater lagets andre strake tap.

Dermed ble det stopp på Real Sociedads perfekte hjemmestart denne sesongen. Laget sto med to seire av to mulige før søndagens kamp. Med tapet har laget 13 poeng på åtte kamper. Det er fem poeng opp til Real Madrid på toppen av tabellen.

Etter en strålende periode har det nå gått noe tyngre for Ødegaard og hans lagkamerater. Forrige helg ble det tap borte mot Sevilla.

Nordmannen hadde som resten av hjemmelaget en tøff dag på jobb.

Drømmestart

Mikel Merino sendte hjemmelaget oppskriftsmessig i ledelse etter fem minutter. Han stanget inn et innlegg fra Portu. Real Sociedad styrte før pause, og Mikel Oyarzabal hadde gode muligheter til å øke ledelsen.

I tillegg hadde Nacho Monreal en ball i mål for vertene, men etter bruk av videodømming ble det korrekt annullert for offside.

Åtte minutter etter hvilen fikk hjemmelaget en kalddusj. Diego Llorente pådro seg sitt annet gule kort og ble utvist. Dermed måtte Real Sociedad klare seg med én mann mindre i nesten en hel omgang.

Snuoperasjon

Etter 69 minutter satt utligningen for Getafe. Jaime Mata fikk stige til værs og sørge for 1-1.

Hjemmelaget fikk sjansen til å ta tilbake ledelsen kvarteret før slutt. Portu fikk en gyllen mulighet, men ble stoppet av en flott redning.

Ett minutt før slutt fullførte istedenfor Getafe snuoperasjonen. Nemanja Maksimovic satte inn det som til slutt ble vinnermålet.