Norgesmester for 11. gang: – Jeg sover mye mer

Geir Gulliksen (60) har vanligvis 200 reisedager i året, hvor han deltar i internasjonale sprangstevner på toppnivå. I år ble det annerledes.

I februar ble Gulliksen historisk da han som første nordmann vant en verdenscup-konkurranse under Gøteborg Horseshow. Planen for resten av sesongen bestod av flere prestisjefulle, internasjonale konkurranser.

– Det blir 200 reisedager i året. Nå har jeg nettopp vært i USA i to uker, og jeg kom hjem onsdag kveld. Torsdag dro jeg til Bordeaux, hvor det var konkurranse fredag og lørdag. Søndag sto jeg opp kl. 04.00 for å fly hjem, og jeg underviste i går kveld. Nå i dag har jeg ridd på morgenen og nå møter jeg deg. Etterpå skal jeg videre for å møte noen andre kl. 14.00, og så flyr jeg til Ålesund kl. 17.00, hvor jeg har møter utover kvelden og hele morgendagen. Så kommer jeg hjem igjen og da reiser jeg til Lillestrøm for å konkurrere under Norwegian Horse Festival fra onsdag til søndag. Så reiser jeg til Gøteborg på onsdag for å ri verdenscup, og så til Doha og Global Champions Tour uken etter det, fortalte Gulliksen da Dagsavisen Fremtiden møtte ham i midten av februar i år.

Les også: Gulliksen-familien: OL-plass, prestisje-lag og Lillestrøm (+)

Dette beskrev Gulliksen som en vanlig hverdag for ham. Så kom koronaviruset, som førte med seg både reiserestriksjoner og forbud mot organisert idrett.

– Det var en veldig kjedelig periode fra mars til juni – alt stod på stedet hvil, forteller Gulliksen.

«Slappere» dager

Gulliksen driver Stall Gullik i Lier – et moderne anlegg med plass til 55 hester. Han har sine egne hester å trene, i tillegg til at han underviser, trener andres hester – og driver med kjøp og salg av hester.

– Så det er mer enn nok å gjøre, selv om jeg i prinsippet har hatt- og fortsatt har – mye slappere dager enn vanlig. Jeg kan ta meg tiden til å bruke en hel uke på noe jeg vanligvis måtte ha gjort på tre dager. Jeg har også fått solgt litt hester i Norge i stedet for i utlandet – det blir man ikke rik av, men målet mitt har vært å ikke bli fattigere, og det har gått greit, sier Gulliksen og legger til:

– Og jeg har fått gjort og sett ting jeg vanligvis ikke ville hatt tid til før – for eksempel har jeg vært i Nord-Norge. Og jeg sover mye mer.

Les også: – Det er viktig å ha respekt for det vi driver med (+)

Vant NM for 11. gang

Etter at det ble åpnet for konkurranser i sprangridning i Norge, tok derimot aktiviteten seg litt opp for Gulliksen fra midten av juni.

– Konkurranser i Norge er ikke det samme, men det er bedre enn ingenting. NM var veldig bra – der var det mange gode ryttere og høyt nivå.

– Du vant jo NM i sprangridning for 11. gang sist helg – er det like gøy hver gang?

– Ja, jeg vil si det er mer og mer gøy for hver gang jeg vinner. Det er vanskelig å vinne det for hvert år,  for det er veldig hard konkurranse hele veien. Jeg tar NM seriøst, og når jeg stiller opp, så gjør jeg det for å vinne, sier Gulliksen og ramser opp årene han har vunnet tidligere:

– 1992, 1999, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2012, 2016, 2019 og så i år. Mellom der er det ti andreplasser og fire tredjeplasser.

Geir Gulliksen tok sitt 11. individuelle NM-gull i sprangridning sist helg. Han forteller at det bare blir mer og mer gøy for hver gang. Foto: Helle Svanevik

Les også: – Ikke alle er enig i at jeg er en sjarmerende mann

Store konkurranser på planen

Til helgen skal Gulliksen i aksjon igjen under Grand Prix i Arendal, og de påfølgende helgene blir det internasjonale konkurranser i Drammen.

– Det er litt begrenset sammenlignet med hvordan det vanligvis er, men i utgangspunktet vil det komme ryttere fra Danmark, Sverige, Tyskland, Italia, England og Irland. Så det blir bra.