Nei til bomring-vara ble Ap-politiker: – Flyktningsaken ble avgjørende

Under kommunestyremøtet 22. september ble det opplyst om at Nei til bomrings vara Mohammad Mostafaei har gått til Ap.

Ordfører Monica Myhrvold Berg (Ap) informerte under kommunestyremøtet 22. september om at Nei til bomrings (NTB) sin vara Mohammad Mostafaei hadde meldt overgang til Ap. Mostafaei var selv tilstede på møtet.

Mostafaei bestemte seg for overgangen tirsdag, opplyser han selv. Altså samme dag som kommunestyremøtet. Han trekker spesielt fram én sak som avgjørende:

– Flyktningsaken er viktig for meg. På et gruppemøte i Nei til bomring mandag var det tydelig at resten av partiet var uenig med meg. Jeg støtter ordføreren som sier at Drammen har hjerterom og bør ta imot Moria-flyktninger. Jeg bestemte meg derfor å melde overgang, sier han.

NTB har fristilt sine representanter i saken, men det endrer ikke Mostafaeis avgjørelse.

Mostafaei stemte med Ap under møtet - og vil også fortsette å gjøre det framover, varsler han. For han forsvinner nemlig ikke fra varalista selv om han har byttet parti.

Mostafaei er valgt inn som vara for NTB. Helt konkret har han vært varaen til Randi Eng. Eng har på sin side meldt overgang til Frp. Med andre ord: Frp-politiker Randi Eng har nå en vara som har gått over til Ap. Begge to ble valgt inn for Nei til bomring, men har byttet i perioden.

I Norge har vi personvalg - når du stemmer på en liste er det personene på lista du eventuelt stemmer inn. Disse personene blir sittende uansett om de bytter parti. I praksis kan det føre til at folk bytter parti og endrer sammensetninga i kommunestyret midt i perioden.

Mostafaei står fritt til å stemme med sitt nye parti, Arbeiderpartiet. 

Mostafaei var med i Ap før han ble med i NTB, og slik sett var overgangen naturlig for ham.

Selv om flyktningsaken ble tungen på vektskålen, sier Mostafaei at han og NTB har vært uenige i flere saker. Han peker i tillegg til flyktningspørsmålet på skjenketider som en annen uenighetssak.

– Jeg tror jeg og resten av NTB er så grunnleggende uenige at det ikke var noe annet alternativ, sier han.