Navn i nyhetene

«Verdens nest best trente kvinne» gir seg: – Jeg kom inn som en underdog

Crossfit-kriger Kristin Holte (35) har ikke blitt en av tidenes beste crossfit-utøvere ved å være motivert hver eneste dag.

Hvem: Kristin Holte (35) fra Hokksund.

Hva: Crossfit-utøver i verdenstoppen. Hun har stilt til start i CrossFit games åtte ganger, og har fullført som topp sju, fem av gangene. I 2019 ble hun kåret til «Verdens nest best trente kvinne» av CrossFit games. Dette regnes som et uoffisielt VM. Holte er anerkjent som en av tidenes beste crossfit-utøvere.

Hvorfor: Hun legger opp som idrettsutøver. Den siste individuelle konkurransen fant sted i Dubai i helgen. Det ble en tårevåt affære, da kommentatoren gjorde ære på henne for alle hennes prestasjoner.

Hva skal du gjøre fremover, nå som du ikke skal konkurrere mer?

– Jeg skal jobbe med Kriger Training prosjektet mitt, der jeg trener folk opp til å konkurrere i crossfit. I tillegg til å studere Kognitiv Idrettspsykologi og nyte livet – også kjent som å trene og ha mer tid til venner og familie.

Hva blir det beste med å legge opp?

– Å ha mer tid til de rundt meg.

Er det et øyeblikk i løpet av karrieren din du vil trekke fram?

– Da jeg kvalifiserte meg til CrossFit Games for første gang i 2014. Dette var på mange måter med på å definere min crossfit-karriere. Jeg kom inn som en «Underdog», lå litt under radaren hele helgen til jeg vant siste øvelsen og med det vant jeg den siste kvalifiseringsplassen til CrossFit Games.

Hva vil du savne mest?

– Det å ha 100 prosent fokus på å bli den beste utøveren jeg kan bli, trene mot konkurranser og kjenne på adrenalinet før, under og etter en konkurranse.

Se crossfit-miljøet takke av Kristin Holte i Dubai i helgen:

Hva fikk deg til å begynne med crossfit?

– Det var litt tilfeldig egentlig, ei venninne fikk meg til å dra på en prøvetime på CrossFit Oslo i Mai 2012 og jeg ble hektet fra første sekund.

Kan du si noe om hva inspirasjonen din er?

– Jeg blir inspirert av å se fremgang og å jobbe mot mål som jeg har satt meg.

Hva vil du si til andre som vil gå samme vei?

– Først vil jeg si drøm stort, sett deg hårete mål og jobb knallhardt for å komme dit du vil. Deretter vær din egen største fan og husk å være snill med deg selv.

Søvn eller spise sunt? Hva ville du valgt?

– Ja takk, begge deler. Men søvn for meg er hellig, så om jeg måtte velge så ville det blitt det.

Du bruker ofte «kriger» som motivasjonsord, hvor kommer dette fra?

– Det er inspirert av min mentaltrener, Christian Ytterbøl. For meg så er en kriger en som aldri gir opp, og til tross for utfordringer og motstand alltid klarer å oppnå suksess.

Har du noen treningstips til oss andre dødelige?

– Haha, jeg anbefaler å teste CrossFit! Det er veldig effektiv trening, variert, sosialt og veldig gøy. Til deg som sliter med motivasjonen vil jeg si: Sett på noe god musikk, ta på deg favoritt treningsklærne og start i dag! Motivasjonen kommer og går, så det er viktig å ha disiplin til å fortsette selv om motivasjonen ikke alltid er til stede.

Over til noen faste spørsmål! Hva gjør deg lykkelig?

– Følelsen etter å ha gjennomført en skikkelig hard treningsøkt. Sol og varme – hilsen fra Maldivene, as we speak, og å være sammen med venner og familie.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser masse smågodt og tar ett glass vin eller to.

Hvem var din barndomshelt?

– Pappa

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Min samboer Lars.

Hva angrer du på?

– Ikke så mye, egentlig. Jeg tar noen feil valg her og der, men jeg ender oftest med å lære veldig mye av det, så da kan jeg ikke si at jeg angrer på det.

Kristin Holte gir seg på topp

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen