Navn i nyhetene

En annerledes fadderuke

Årets fadderuke i Drammen vil ifølge faddersjefen bære preg av restriksjoner, antibac, streaming og oppfordringer om å drikke minst mulig.

Hvem: Lasse Wexel (26).

Hva: Faddersjef på Universitetet i Sørøst-Norge, campus Drammen.

Hvorfor: Har organisert en annerledes fadderuke med koronarestriksjoner.

Hvordan har det vært å organisere denne fadderuken?

– Det har tatt betraktelig mye lenger tid sammenlignet med en vanlig fadderuke. Vi har hatt flere møter i styret, og møter med barene i byen for å sjekke om det i det hele tatt ville være mulig å arrangere en fadderuke nå. Men vi har kommet frem til løsninger, som vi håper vil fungere bra. Alt er nytt og ingen har prøvd dette før, så vi håper det vil vise seg at vi har løst det på en bra måte.

Les også: Den nye Nav-sjefen: – Jobben er midt i smørøyet (+)

Hva blir annerledes med årets fadderuke?

– Nei, den blir kortere enn vanlig, og samlinger med mindre folk. Tidligere har det vært mye store fester på utesteder, men det går jo ikke nå, på grunn av makskapasiteten på stedene vi skal være. Så vi har delt inn alle i grupper på maks 20 personer, som gjelder gjennom hele fadderuka.

Hvordan blir programmet?

– På tirsdagen blir det quiz på Union Scene, hvor vi fyller opp med folk så godt vi kan i tråd med restriksjonene. Vi kommer til å streame quizen for resten – de sitter da også sammen i grupper, og på denne måten er det en mulighet for alle som vil å bli med. Onsdag blir det bar til bar. Alle barene vi skal til er informerte om dette, og vi har satt opp en timeplan som viser når folk kan komme til de forskjellige barene. Torsdag blir foreløpig siste dag, og da blir det rebusløp langs elvepromenaden – også med grupper og timeplan.

Foreløpig siste dag?

– Ja, vi håper å få til et alkoholfritt arrangement på fredagen, men dette er ikke fastslått enda.

Les også: Roald skjulte dysleksien for sjefen. Det gjorde også 30 andre kolleger (+)

Hvordan tror du det blir med restriksjoner og alkohol – man er kanskje ikke alltid like flink til å huske på retningslinjer etter noen enheter?

– Nei, det er ingen hemmelighet at mange drikker under fadderuka, og da vil dømmekraften til folk bli svekka. Da må vi passe på og følge opp tettere.

Flere av dem som skal begynne å studere i Drammen nå var nok ferdige med videregående i vår, og «mistet» dermed russefeiringen. Har det vært noen bekymringer rundt at noen kanskje vil bruke fadderuka til å kompensere for dette?

– Det er en bekymring vi har hatt i tankene, ja. Men igjen, vi må bare passe på at folk holder avstand. Hvis folk ignorerer eventuelle advarsler, vil de bli bortvist, og da kan de ikke delta videre på fadderuka. Vi og fadderne har et ansvar ovenfor USN og studentsamfunnet, så vi må bare være ekstra strenge.

Hva med fadderne, må de holde seg edru?

– Nei. De er blitt oppfordret til å drikke minst mulig, men jeg tror nok ikke alle kommer til å være edru, nei.

Utover å ikke samle for mange folk på samme sted, har dere tatt noen andre forhåndsregler for å unngå smitte?

– Ja, vi har bestilt antibac som alle fadderne vil ha med seg, slik at vi kan oppfordre alle til å bruke antibac ofte. Vi vil også fordele oss godt utover områder som på Union Scene og barene vi besøker under bar til bar runden, for å kunne holde mest mulig avstand mellom gruppene. Vi har også loggføring på alle som møter opp, så det blir lettere å spore opp hvis det er smitte i en gruppe.

Les også: Helsedirektøren: – Sannsynlig med hjemmekontor ut året

Så til de faste spørsmålene i denne spalten. Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Omgitt av idioter.

Hva gjør deg lykkelig?

– Venner, fint vær og god mat.

Hvem var din barndomshelt?

– Er det lov å si fiksjon-figurer?

Jaja.

– Da må det bli Donald Duck. Det var det jeg leste mest, i hvert fall.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg kan være litt brå.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Spiser altfor mye mat.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Mot rasisme.

Er det noe du angrer på?

– Det er alltid noe å andre på, men jeg kommer ikke på noe sånn kjempestort akkurat nå.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Kjæresten min.

Les også: Et liv i fellesskapets tjeneste (+)