Navn i nyhetene

Digital feiring, men fremdeles med barnetog

Et filmteam har vært ute og filmet fra alle barneskolene den siste uka. Nå har de jobbet på spreng for å sette sammen det digitale barnetoget, forteller prosjektlederen for det digitale initiativet «17. mai Drammen».

Hvem: Louise Winness Prestgard (47)

Hva: Arrangementsleder i Byen Vår Drammen (BVD).

Hvorfor: Prosjektleder for Facebook-gruppa «17. mai Drammen», der det oppmuntres til at alle skal dele bilder og videosnutter av feiringen sin.

Kan du fortelle litt om hva «17. mai Drammen» er?

– I år blir det jo en annerledes nasjonaldagsfeiring. Vi skal kombinere den tradisjonelle feiringen med sending på nettet. Noen fysiske innslag og elementer blir tatt med inn i det digitale rom. Vi skal ha en egen sending fra åtte til halv fire, med programleder Helle-Stine Høvås fra BVD. Det blir skikkelig sending, og det kommer folk innom i studio, og vi sender festgudstjenesten fra Bragernes kirke og glimt fra forskjellige steder. Alt som hører med på 17. mai er inkludert i sendinga, det blir veldig kult. Vi har også hatt et filmteam ute den siste uka som har jobba på spreng og filmet fra alle skolene, og så har vi satt dette sammen til et digitalt barnetog. Derfor blir det barnetog klokka 10 som det pleier, om enn litt annerledes. Ellers vil sendinga bestå av ordførertale, flaggheising og masse korpsmusikk – korps ER jo 17. mai.

Les også: Slik blir 17. mai-programmet der du bor

Dere har også laget facebooksiden «17. mai Drammen»?

– Ja, og der kan alle gå inn, klikke på «bli medlem» og vi godkjenner alle. Der kan man legge ut bilder og stemning, og vise andre hvordan man feirer. Det er kjempekoselig og jeg håper at folk deler raust av unger som spiser is, av frokoster og stemning. Folk feirer så annerledes, og 17. mai er barnas dag, og det er viktig å legge godt til rette. Dette blir jo et minne for livet. Så vi håper og ønsker at folk skal «bjuda på» å sende bilder og filmer. I nettsendingen på 17. mai vil vi også vise innslag som folk har sendt inn via facebooksiden vår.

Hvordan kom dere på dette?

– På grunn av koronaen har kommunene rundt i landet blitt utfordret på hvordan man kan tenke nytt og sammenfallende. Innbyggerne har blitt flinke på digitale plattformer gjennom de siste ukene, så vi tenkte at dette var en fin måte å komme sammen på uten å være sammen.

Hva er din oppgave?

– Nå er jeg leid inn av 17. mai komiteen som prosjektleder 24/7. Til vanlig er jeg arrangementsleder i BVD. Jeg ordner med alt fra logistikk og det rent praktiske, til at sendinga på 17. mai skal gå på skinner, i samarbeid med arrangementskomiteen i Drammen kommune. Og så har vi hyppige møter med 17. mai komiteen og Amatørkorpsringen, så de også skal føle eierskap til prosjektet.

Les flere navn i nyhetene: Når noen går bort, innser familien hvor viktig jobben til Arild er

Hva har dere fått av tilbakemeldinger så langt?

– Folk synes dette blir fint, og sender inn og deler på Facebook. Det er gøy å se hvor kreative mange blir. Alle håper på at vi får det beste ut av dagen. Det skjer mye fint rundt omkring, det skal være båtkortesje og bveteranbilkortesje, og på Konnerud skole kan familiene kjøre kortesje gjennom skolegården – det er mye gøy som dukker opp, og folk legger opp til en hyggelig og fin 17. mai, selv om den blir annerledes.

Hvordan blir din 17. mai?

– Den blir travel fra halv sju til klokka fem. Men vi gleder oss og er forventningsfulle. Jeg tror det blir en flott og folkelig feiring – og sending.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg får svare den jeg leser i øyeblikket, Nina Lykkes «Nei og atter nei». En ramsalt forfatter – jeg liker stilen og boka. Den handler om et ektepar på min egen alder, som sliter med eksistensielle spørs-

mål.

Les også: Skjærer du en grimase når noen foreslår «telttur med familien»? Slik lykkes du

Hva gjør det lykkelig?

– Gode stunder med lave skuldre, på hytta med familien.

Hvem er din barndomshelt?

– Geir Børresen med smurfene er noe av det første jeg ble fan av. Jeg så dem i Drammens Teater da jeg var fem år.

Hva savner du mest for tida?

– Å klemme!

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da kjøper jeg meg et plagg som i utgangspunktet er litt for dyrt, men det er sjelden. Eller jeg kjøper et par ekstra dyre joggesko.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg er litt utålmodig og at jeg kan bli fort stressa.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller imot?

– For miljø og barns rettigheter.

Er det noe du angrer på?

– Ja, ukentlig. Men jeg er så gammal at jeg har slutta å bry meg.

Hvem ville du vært isolert med?

– Familien og den nye valpen vår, det har funka bra hittil.