Mjøndalen nærmere nedrykk tross poeng i Haugesund

Etter 0-0 mot hjemmesvake Haugesund ligger Mjøndalen kun to poeng unna direkte nedrykk.

Det ble en jevnspilt kamp da Eliteseriens nest dårligste hjemmelag tok imot bortesvake Mjøndalen i høstværet i Haugesund søndag. Begge lag skapte sjanser nok til å kunne score, men måtte til slutt gå målløse av banen.

– Vi er passe fornøyde. Det var ganske få sjanser de fikk, men det var ikke mange vi skapte heller. Vinden var såpass sterk at det preget kampen i begge omgangene, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.

Samtidig vant Strømsgodset 1-0 hjemme mot Ranheim, og Mjøndalen er dermed kun to poeng over drammenserne på direkte nedrykk fra eliteserien.

– Vi har ni kamper igjen og vi må i hvert fall ha ni-ti poeng, og det tror jeg vi kan få, fortsatte MIF-treneren.

Etter en jevn start fikk Haugesunds Kevin Krygård en kjempemulighet 18 minutter ut i kampen. På et innlegg fra Mikkel Desler skled 19-åringen mot mål, men berøringen ble for svak og ballen trillet utenfor.

Snaue ti minutter senere fikk hjemmelaget nok en stor sjanse, men Joakim Våge Nilsens flikk fra fem meter traff rett i en Mjøndalen-spiller.

Også bortelaget skapte et par halvfarligheter, men lagene gikk målløst i garderoben. Etter hvilen var det fortsatt jevnt mellom de to, og ingen maktet å skape sjanser av det virkelig store slaget. Dermed endte det med poengdeling.

– Vi gjorde oss ikke fortjent til tre poeng, så da tar vi det ene, sa en middels fornøyd Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

(©NTB)