Annonse

Miss Drammen/Norway

Celine Herregården fra Drammen ble mobbet på ungdomsskolen. Nå har hun jobbet i to år mot det samme målet: å bli Miss Norway 2017. Vinner hun, vil hun fortsette arbeidet mot mobbing.

Annonse
Fremtiden

– Det er overhodet ikke bare en skjønnhetskonkurranse, sier Herregården.

Hun er akkurat kommet tilbake fra en photoshoot i Bodø, og har en snau dag i Drammen før turen går videre til Oslo. Der går finalen av Miss Norway av stabelen, og Herregården har gode sjanser for å vinne.

– Etter poeng fra aktivitetene leder jeg faktisk. Men det er hemmelig hvor mange poeng de andre har, og man vet aldri hvordan konkurransen vil snu, sier hun.

Ikke bare catwalk

På selve finaledagen skal hun vise seg fram i treningstøy, bikini, cocktail- og aftenskjole. Dessuten får hun spørsmål fra et panel – om alt fra oljeboring i Lofoten til verdispørsmål.

– Altså, det har vært enormt mye å gjøre. Hver dag det siste året har jeg forberedt meg. Det er mye som skal være på plass – sminke, antrekk, hår, bryn ... Det er en fulltidsjobb, sier Herregården.

Det er ikke bare på selve dagen det sankes inn poeng. Som misse skal man ha sponsorer, bry seg om en sak man fronter, og møte pressen. For dette samler man poeng.

– Jeg har fått reist mye rundt i landet, besøkt skoler, og vært på spektakulære photoshoots, forteller hun.

Hennes designer, Nina Thorsø, lager kjoler som er inspirert av naturen. Det har brakt det lille teamet bestående av de to, ut på mange unike opplevelser.

– Jeg har stått med kjole i Røros-vinteren i 15 minus, i paraglider med kjole, i masten på en seilbåt og nå her om dagen på et fjell i Bodø. Det har selvfølgelig vært veldig gøy, men også ganske tøft. Jeg har vokst mye på å utfordre meg selv under disse photoshootene, sier den unge Drammenseren.

Misse mot mobbing

Herregården forteller at hun alltid har sett opp til Mona Grudt, og at det trigget missedrømmen.

– Mona Grudt har en så god utstråling og virket så god mot de rundt seg, sier hun.

Som så mange andre jenter ville hun gjerne være en prinsesse.

– Jeg har jo alltid drømt om å få kle meg som en prinsesse. Det er fantastisk å gå i disse kjolene og dulle seg til. Men først og fremst ønsker jeg å være en god ambassadør for landet mitt og et forbilde for ungdom, forteller hun.
Herregården ble nemlig utsatt for mobbing på ungdomsskolen.

– Det å hver dag få høre at alt du gjør er feil, er ganske vanskelig for et ungt menneske, sier hun.

Hun bestemte seg derfor for å bruke deltakelsen sin til å arbeide mot mobbing, og har blant annet holdt foredrag på skoler. I en missekonkurranse gjelder det også å oppføre seg pent.

– Det er også viktig å tenke over hvordan man oppfører seg offentlig. I denne konkurransen er jeg en representant for landet mitt, og dessuten for de bedriftene som sponser meg. Det tar jeg veldig på alvor, sier hun.

Annonse