Må bedre forholdene: Drammen sykehus. FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

Minst 42 smittet etter smitteutbrudd på sykehuset

25 ansatte og 17 pasienter har fått koronasmitte ved Drammen sykehus.

Det er Drammens Tidende som melder om de nye smittetallene.

I alt 52 personer, 25 ansatte og 17 pasienter, var tirsdag ettermiddag bekreftet smittet. I tillegg er 99 ansatte og 60 pasienter satt i karantene. Også ansatte ved Bærum sykehus er satt i karantene etter at en pasient ble fraktet dit fra Drammen før smitten ble kjent.

Tester 2000

Sykehuset skal teste alle sine 2000 ansatte i forbindelse med utbruddet.

– Vi starter med de avdelingene som har hatt mest kontakt med ortopedisk avdeling. Det er akuttmottaket, operasjonsavdelingen, post operativ og intensivavdelingene, sier Hege Frostad Dahle, som er avdelingssjef ved kommunikasjonsavdelingen ved Vestre Viken til avisen.

Saken fortsetter under videoen!

Siden 2. januar

Smitten på sykehuset ble kjent like før helga, da den ble oppdaget på ortopedisk avdeling. Siden har smittetallene bare økt.

Tirsdag sa smittevernoverlege Einar Sagberg at halvparten av de nye smittede i Drammen siste døgn hadde tilknytning til sykehusutbruddet. På mandag gjaldt det 12 av 21 smittede.

Utbruddet er beregnet å ha startet 2. januar, og det tok dermed 5-6 dager før det ble oppdaget. Derfor kan smitten reelt være mye høyere.

Sengeposten ved avdelingen er midlertidig stengt, og mange som har ventet på operasjon opplever at den blir avlyst. Men det gjennomføres fremdeles noe ortopedisk