Mann skadet i arbeidsulykke utenfor «DT-bygget»

Kjørt til sykehus etter å ha blitt dyttet av lasteplan av et lass aluminiumsrammer.

En arbeidsulykke under oppussingen av Ticon-bygningen ved Strømsø torg fikk nødetatene til å rykke ut onsdag morgen.

En mann skal ha blitt skadet i skulderen etter å ha kommet i berøring med et lass aluminiumsrammer som ble løftet med kran fra et lasteplan han sto på, og ble behandlet av ambulanse på stedet, skriver DT.

(EDIT: Endret kl. 15.50 fra «En mann skal ha fått flere aluminiumsrammer over seg som datt ned fra flere meters høyde», etter at POB entreprenør opplyser til Dagsavisen Fremtiden at rammene ikke falt over mannen, men fysisk berørte ham så han falt ned fra et lasteplan. Les mer her: Undersøker hva som gikk galt da last dyttet arbeider ned fra lasteplan)

Mannen skal ha vært ved bevissthet etter ulykken.

– Vi venter på tilbakemelding fra helse om skadegraden på arbeideren som ble kjørt av gårde med ambulanse. Vi har en patrulje på stedet og driver med avhør og ser på åstedet, sier oppdragsleder i politiet i Sørøst, Tommy Solli til avisa.

Siden det oppsto personskader vil politiet rutinemessig opprette sak.

– Vi har også varslet Arbeidstilsynet som skal komme og se på stedet, sier Solli.

Huset som i mange år var Skoger Sparebanks hovedkvarter i Drammen, har de senere årene blitt oppgradert flere ganger. Drammens Tidende er i dag den mest profilerte leietakeren i bygget.

Hos gårdeier Ticon Eiendom henvises alle spørsmål om saken til daglig leder Jon Christian Lunke.

– Det har vært et uhell i dag, som skjedde under avlastning av materiell fra en planbil og ned på bakken. Da har noe glidd ut og falt og en person er delvis truffet av dette og slått til side. Har fått en skade i en skulder og sendt til sykehus, men etter hva jeg hører er han ikke alvorlig skadd, og ved godt mot, sier Jon Kristian Lunke, daglig leder i gårdeieren Ticon Eiendom AS.

Han opplyser at det ble holdt et møte på byggeplassen umiddelbart etterpå, der også Arbeidstilsynet og politiet var til stede. Det blir laget en rapport som får sin oppfølging i POB og med deres hovedverneombud.

– Vi venter på den endelige rapporten, og vil aktivt følge opp det sammen med POB for å få klarhet i hendelsesforløp og årsak. Om nødvendig vil vi gjøre tiltak for å forhindre at det kan skje igjen, sier Lunke.

Entreprenøren: Man kan alltid bli bedre på sikkerhetsrutiner

Saken er oppdatert med Lunkes svar og presisering av hendelsesforløpet, som i første versjon inneholdt vesentlige feil.