Mål og assist fra Ødegaard da Real Sociedad vant hjemme

Martin Ødegaard hadde assist på det første målet og scoret det siste på lekkert vis da Real Sociedad slo Eibar 4-1 i spansk 1. divisjon lørdag.

Nordmannen viste fram frisparkfoten i kampens 25. minutt. Han skrudde ballen inn i feltet fra høyre korridor og fant hodet til innbytter Robin Le Normand, som fikk gå opp ganske uforstyrret ved nærmeste stolpe og styre ballen inn med hodet.

Ledelsen holdt bare ti minutter før Pape Diop utlignet for gjestene, men to mål i det første kvarteret etter pause ga hjemmelaget alle poengene.

Omgangen var mindre enn to minutter gammel da Mikel Oyarzabal satte inn 2-1, og ti minutter senere økte Willian José etter forarbeid av Diego Llorente.

Ti minutter før full tid var det Ødegaards tur til å score sitt tredje La Liga-mål da han fastsatte resultatet. Portu raidet på høyresiden og spilt ballen ut til Ødegaard, som fra 16-meterstreken fikk perfekt treff med venstrefoten og skrudde ballen i motatt kryss.

Ødegaard leverte en ny kjempekamp og kunne hatt flere assists. I slutten av første omgang spilte han vakkert fram Willian José, som ikke avsluttet godt nok.

Den norske 20-åringen er nå oppe i tre mål og fire assist denne sesongen.

Real Sociedad klatret med seieren til en foreløpig 4.-plass på tabellen og er fem poeng bak serieleder Real Madrid, som tidligere lørdag slet seg til 2-1-seier borte mot Alavés.