Winness Prestgard sa opp drømmejobben

Byen Vår Drammen AS vil bruke tid på å se på hvordan de er organisert, etter at Louise Winness Prestgard kom og gikk på under ett år i det hun karakteriserte som drømmejobben.

– Valget jeg tok satt veldig langt inne, men jeg er blitt for gammel til å være flink pike, sier Louise Winness Prestgard til Dagsavisen Fremtiden. Det var Drammens Tidende som torsdag morgen meldte at Elvefestivalsjefen har sagt opp, etter et snaut år i jobben.

Hun tror det kommer med alder og erfaring å lytte når en tydelig magefølelse melder seg.

– Det er trist, fordi jeg hadde en visjon om alt jeg skulle utrette, men jeg makter ikke både sett ut ifra praktiske forutsetninger og med hensyn til de ulike typer samarbeid vi står i. Vi er ikke en klassisk festivalprodusent, slår hun fast.

Skisprint og stilettløp

Byen Vår Drammen AS er et uavhengig aksjeselskap som eies av 200 bedrifter og Drammen kommune i fellesskap. Selskapet ble etablert i 1992, og har datterselskapene Destinasjon Drammen AS og Arrangement Drammen AS. Prestgard leder sistnevnte, mens når hun slutter i august vil Mari Tandberg i destinasjonsdivisjonen ta over inntil videre.

Fra hun startet rett før Elvefestivalen i fjor har Prestgard vært BVDs ansvarlige for Globusfestivalen, Gledelig Øl, Skisprinten, stilletthælløp i Gågata, og det nylig avsluttede rulleskiskytterstevnet Midt i Drammen, for å nevne noen av de store og små «folkefestene». Noen produserer de selv, andre er eksterne «leveranser» fra alt fra proffe firmaer til underavdelinger av idrettslag.

Selv om hun roser organisasjonen og veldig gode kolleger, og understreker at artikkelen må få med stort takk for alt samarbeid og innsats, er hun også ærlig på at bredden sier noe om hvor skoen har trykket.

– Hvert arrangement er så utrolig fint. Så mange frivillige og organisasjoner vil så mye og står på på fritiden si – derfor er jeg ydmyk i forhold til hvordan de avvikles. Men det har slitt på meg å sjonglere mellom arrangementer med ulikt stammespråk og helt ulike prosjektgrupper, sier Prestgard.

Hva kan gjøre apparatet rundt BVD bedre, sett fra din posisjon?

– Alle arrangementer har godt av en stab, med definerte arbeidsoppgaver. At man gjør mer inhouse, og har mer kontroll på brikkene. Men det må sies at det er fordi det er så mange utrolig flinke folk som bidrar inn i de ulike prosjektene at vi har kunnet avvikle så mange flotte arrangementer.

– En grense

– Vi synes det er trist at Louise slutter, hun har gjort en kjempejobb det året hun har vært her og vi skulle gjerne hatt henne med videre. Men sånn ble det ikke, sier Tom Søgård.

Det er noen uker siden han fikk beskjeden, og han sier de har hatt fremtidig organisering på agendaen både på et todagers seminar med de ansatte samt i styret. Det er bestemt at de løser resten av året med interne krefter og venter med en eventuell utlysning.

Har det ligget for mange ulike oppgaver til denne stillingen?

– Arrangementer er og har vært satsingsområdet vårt. Så er det selvsagt en grense for hvor mye vi skal drive med, og vi er nå på en grense for hva vi kan makte. Heldigvis har vi over tusen frivillige som hjelper oss, men det handler om hvor mye av administreringen vi skal ta selv. Dette er ting vi vil vurdere nå, og vi gir oss selv god tid til å definere hvordan vi skal jobbe framover. Det er et signal når Louise som er så erfaren på feltet, ressurssterk og flink, synes det blir for mye. Det må vi ta innover oss og løse, sier Tom Søgård.

Vinterdrøm

I rekken av store og tematisk og organisatorisk sprikende festivaler, hva ser du det som mest fruktbart å videreutvikle?

– Jeg synes Elvefestivalen er stor og viktig, med større potensial på flere arenaer. Vi har noen nyvinninger i år som jeg håper folk vil sette pris på. Globus er hjertet i Drammen, som drammenserne fra første stund har trykket til sitt bryst. Og Skisprinten har jeg drøm for, at den går over flere dager og treffer flere målgrupper og vintergrener. Jeg skulle også ønske jeg hadde hatt mer tid til å samarbeide på tvers med kulturaktørene i byen, og utviklet enda mer for barn og unge, sier Prestgard.

Hva gjør du dagen etter Elvefestival-søndagen, når ditt oppdrag er ferdig?

– Det blir én dag med planlegging på skolen, og så starter jeg opp på Hallermoen skole, rett nedi høgget her.

Det høres ut som om du er ganske sikker på avgjørelsen din?

– Jeg kjente med hele meg da jeg tok det at det var et riktig valg, et verdivalg. Det handler om hvordan livet skal funke og hverdagen være – når det ikke henger sammen, valgte jeg å kaste inn håndklet, sier Louise Prestgard.