Theodor Thorne og Mårten Skogmo vil flytte Working Class Hero-festivalen til Sølfastøya fra 2015. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

WCH-festivalen vil også til sjøs

DRAMMEN: Working Class Hero-festivalen gjenoppstår og ønsker å flytte fra Union til Sølfastøya. Det kan bety fire store fester på Drammenselva neste år - alle i juni.

Sommerbris, St. Hansfest og et offensivt Elveløp med kulturinnslag og gatemoro har alle booket plass ved elva neste sommer.

- Vi har satt oss ned og snakket oss fram til hva som er den ultimate festivalopplevelsen. Og den skjer utendørs, sier Mårten Skogmo i det nyvalgte WCH-styret. De har allerede reservert Sølfastøya 5.-6.-juni, og skal bruke de neste månedene på å gjenfinne sin rockeprofil. I det grønne, men fremdeles ikke altfor langt unna den gamle industrien som fødte festivalen i 1999.

- Vi ser for oss tre scener, én stor, en mer intim og én barnescene. Kulinarisk skal vi tilby et bedre utvalg av byens goder fra mange land, utdyper Skogmo. Egen festivalcamp med mulighet for å overnatte står også på ønskelista.

 

Brudd på nokken

Han frykter ikke konkurransen fra de andre, så lenge WCH er tro mot egen smak. På Holmennokken har de også nok med sitt. Mens Øystein Remøy i Sommerbris ikke vil røpe noe av sitt 2015-program før oppunder jul, forteller Rune Harald Jahnsen i Drammenselvas venner at de har på plass en ny samarbeidspartner for St. Hanskvelden, etter å ha brutt med Remøy.

- Vi ønsker å arrangere noe du ikke kan ta bil, trikk eller tog og finne overalt ellers på Østlandet i denne perioden. Derfor vil vi foredle familiefesten og feiringen, ikke konsertopplevelsen. Det blir musikk, men vi har ikke noe ønske om stor scene og dyre billetter, sier Jahnsen.

 

- Tenk nisje

- Det er naturlig at man flytter, i og med at festivalen har slitt med å få ordentlig gjennomslag de siste årene. Jeg håper at arrangørene vil lykkes, sier Rune Valle Tangen, programsjef på Union som nå mister sin faste festivalleietaker.

Han oppfordrer til å jobbe med identitet.

- Elvefestivalen og Sommerbris henvender seg til mye av det samme publikummet, da er det avgjørende at Working Class satser på en egen profil og andre målgrupper. Jeg tror det er rom for flere festivaler i Drammen, men håper og tror at man vil tenke mer nisjepreget, sier Tangen.

 

Lover ikke leirplass

Marte Kristine Høibraaten er avdelingsleder for park i Drammen kommunes virksomhet vei, natur og idrett. Hun opplyser at kommunen er positive til festival på Sølfastøya, så lenge arrangøren følger de oppsatte reglene for parkleie.

- Hva skal til for at dere gir tillatelse til festivalcamp for overnatting?

- Vi har ikke vurdert hva som skal til, så der har jeg ingen klar bestilling foreløpig.

Normalt er det ikke lov å overnatte på kommunens friområder. Høibraaten lover endelig svar på festivalsøknaden om tre uker, mens en vurdering av camping kan ta litt lenger tid.

- Skal du selv på festival på elva i juni?

- Det skal jeg. Hvilken vil jeg ikke ta stilling til ennå, jeg har skjønt at det er litt ulik målgruppe på de tre, sier avdelingslederen som akkurat har fylt 30.

katrine.strom@dagsavisen.no