Annonse
FOTO: JAN RUNE EIDE

Vil legge ned militæret og bruke pengene på flyktninger og trengende

Bølgen og Moi-gründer Trond Moi har prioriteringene klare.

Annonse
Lokale nyheter

Hvem: Trond Moi (47)

Hva: Mesterkokk

Hvorfor: Starter opp ny Bølgen & Moi-restaurant ved elvebredden neste år i lokalene til Glass, som må legge ned.

 

Dere starter opp restaurant ved elvebredden i Drammen neste år. Hva kan gjestene vente seg der?

– 5. april åpner den. For det første blir det tre dager med en gøyal åpningsfest hvor vi setter opp en gøy meny, med passende drikke til og underholdning. Vi åpner med et smell.

Hva slags særpreg blir det i Drammen sammenlignet med de andre Bølgen og Moi-restaurantene?

– Bølgen & Moi er jo et konsept som består av meg og mine kompisers favorittmat. Vi lager mat forankret i gode, norske råvarer og med en liten fransk vri. Men vi kommer nok til å sørge for å få mat fra fjorden og elva og generelt mye lokalmat på menyen.

Hvordan startet interessen din for mat?

– Den har alltid ligget veldig latent hos meg. Da jeg var liten var jeg veldig interessert i hva far spiste og hva bestemor lagde. Jeg sto og hang med hodet over grytene. Far var snekker, så det var først det jeg ville bli, men da vi hadde matlaging som valgfag i niende klasse ble jeg hektet på det, og da bestemte jeg meg for å bli kokk.

Du er ute i skogen og plukker sopp nå. Plukker du til restaurantene eller er det til personlig bruk?

– Jeg pleier å gjøre begge deler. Akkurat nå er det til restaurantbruk. Jeg plukker så mye at det er umulig å bruke det opp hjemme.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Bibelen. Jeg har en spesiell fascinasjon for Jesus som person. Han står for mye kult. Jeg går ikke i kirka eller noe sånt, men jeg har tatt til meg mye av det kule Jesus står for. Han var radikal og revolusjonær på alle mulige måter. Det liker jeg, og jeg har prøvd å ta litt av det med meg når det gjelder mat.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med familien og gode venner og å spise god mat.

Hvem var din barndomshelt?

– Aril Edvardsen. Han ga oss troen på at vi kunne nå så langt vi ville. Min mor var sekretær for Aril Edvardsen.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det må være mangel på struktur. Jeg er litt sånn at jeg ikke klarer helt å få ordentlig system på ting. Jeg prøver å trene og ditt og datt, men jeg ender opp med å følge innfallsvinkelen.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da går det på mat og vin. Jeg tar en tur innom en eller annen knallgod restaurant og bestiller alt det gode som er på menyen. Det blir en helaften og jeg fortsetter gjerne på en ny restaurant etter det. Da er det ikke bånn i meg.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– For å legge ned alt av det militære og å satse alt vi har på hjelpe folk. Flyktninger og alle som trenger hjelp i andre land... Istedenfor å bruke penger på ufornuftige ting.

Er det noe du angrer på?

– Jeg har aldri sett meg tilbake. Jeg har gjort mange dumme ting, men det er det er de valgene man tar som former en, så jeg angrer ikke.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det må bli Olav Klepp. Han er en gammel Start-legende og min beste venn.

Annonse