Årets turbilde 2015 ble tatt av Camilla Lund Johne, fra Knabben i Nedre Eiker. Hun har vært en ivrig turgåer, og deltatt med laget Eneas som stilte med flere ansatte i kampanjen. Nå er Bedriftsidretten klare med nye Ti på toppturer for sesongen 2016, og med på laget er kommunene Drammen og Lier, samt mange frivillige.

Vil få folk ut

Kampanjen Ti på topp samler folk til aktivitet og flotte turer i regionens flotte terreng.

Fredag delte Bedriftsidretten i Buskerud ut premie til flotteste bildet tatt på Ti på topptur i 2015. Det var laget i Eneas med fotograf Camilla Lund, som bokstavelig talt gikk til topps.

– Ti på topp er en turkampanje som skal motivere og tilrettelegge så flere kan benytte seg av friluftslivet og byens grønne lunger, forteller aktivitetskonsulent Stian Olbergsveen i Bedriftsidretten i Buskerud.

Kampanjen er allerede godt etablert mange ulike steder i Norge, men relativt ny i Drammen, Lier og Nedre Eiker.

– I vårt nærområde finnes det mange flotte tursteder. Noen er bedre kjent enn andre, og med Ti På Topp ønsker vi å vise deltakerne både nye og ukjente turer, samt noen gode gamle klassikere i regionen vår, forklarer Olbergsveen.

Ti på topp turkampanje starter på verdens aktivitetsdag 10. mai og går fram til 10. oktober. For å bli med kjøpes et turhefte, hvor alle turene er forklart med bilder og turbeskrivelse.

Olbergsveen ønsker både familielag, vennelag og bedriftslag hjertelig velkommen til å bli med.

– I år vil man finne mellom 15–20 godt merkede turer som man kan velge mellom, og man går turene akkurat når man selv ønsker det, opplyser Olbergsvven, og forteller om en ny app som gjør det enda enklere å registrere sine turer for 2016.

Bedriftsidretten samarbeider med kommunene som blant annet bistår med valg av turer.

– Vi har også et samarbeid med flere frivillige organisasjoner og turlag som bidrar for å kunne skape et så godt tilbud som mulig, flere har for eksempel tatt på seg ansvaret med å være turverter, forteller aktivitetskonsulenten, som ser fram til tursesongen.

– Etter kampanjeperioden kåres årets turdeltaker, årets turbedrift, årets turbilde. Turheftet blir lagt ut for salg i flere butikker i nærområdet, og det kan gjøres på nett, www.bbik.no ved større bestillinger, opplyser Olbergsveen.

Turer finnes i ulik vanskelighetsgrad. Det er viktig for bedriftsidretten å lage tilbud som er overkommelig og motiverende for de fleste.

– Derfor har vi turer med ulike vanskelighetsgrad. Blant annet blir en av årets turer langs den flotte elve-promenaden vi har her i Drammen, og ut mot fjordparken, forteller Olbergsveen fornøyd.