Annonse
Urolige: Moren (t.h.), tanten (t.h.) og onkelen (midten) til den arresterte 19-årige rumeneren, sa de ikke visste hva gutten var pågrepet for – da Dagsavisen Fremtiden var i kontakt med dem fredag. Et par timer senere var han løslatt uten reaksjon. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

«Vi kan ikke bruke mye tid på folk som sitter stille på et gatehjørne med en kopp foran seg»

Da lokale medier slo opp at to unge rumenere var pågrepet av politiet, tok det ikke lang tid før det kokte på sosiale medier.

Annonse
Lokale nyheter

 

«Bare å få sendt ut detta krimminelle tiggerpakket», lyder én av oppunder 100 Facebook-kommentarer til DRM24s artikkel, som er delt 88 ganger.

Det hele startet torsdag kveld, da en kvinne varslet politiet om at mobiltelefonen hennes enten var stjålet eller mistet. Mobilen ble så sporet til Byparken, og viste seg å være i en rumensk kvinnes (19) besittelse.

– Hun sa hun hadde funnet den på toalettet, men siden SIM-kortet var fjernet og det var forsøkt slettet innhold på den, virket det ikke helt troverdig, forteller operasjonsleder ved drammenspolitiet Marianne Mørch.

Patruljen på stedet tok også en titt i bilen, som kvinnen og en jevnaldrende mann hadde tilhold i. Noe SIM-kort fant de ikke, men derimot flere dokumenter på pengeoverføringer. De unge rumenerne ble satt i arresten over natten, for å bli avhørt med tolk fredag.

«En rumensk mann og kvinne tilhørende tiggermiljøet i Drammen er pågrepet av politiet, siktet for tyveri og heleri. I tillegg undersøker politiet dokumenter som viser overføring av store pengesummer», skrev DRM24 fredag morgen.

Overførte penger

Den rumenske kvinnen ble ilagt en bot på 2.000 kroner, og anmeldt for heleri, siden det ikke kunne fastslås hvorvidt mobilen ble funnet eller stjålet.

– Hun gjorde opp for seg på stedet, og er nå løslatt, fortalte operasjonsleder Trond Egil Groth fredag formiddag.

Et par timer senere ble også den unge mannen løslatt, uten straffereaksjoner.

Politiet hadde funnet papirer i bilen hans, som tilsa seks – sju overføringer av rundt 10.000 kroner til Romania.

– Overføring av slike summer kan indikere mye rart, så det var naturlig å avhøre ham – og prøve å finne en forklaring, sier leder for kriminalvakta i Drammen Jan Henrik Håkestad mandag.

Ikke mye trøbbel

Men verken Håkestad eller Jan Dystland, leder for operativ seksjon i politiet i Søndre Buskerud, mener tiggerne utgjør noe stort kriminelt eller ordensmessig problem.

– Det er ikke mye kriminalitet i tiggermiljøet her – og vi kan ikke bruke mye tid på folk som sitter stille på et gatehjørne med en kopp foran seg, sier Dystland.

Annonse