Annonse
Siste innspurt: Frps andrekandidat i Buskerud, Jon Helgheim, går for stortingsplass. FOTO: KENNETH LIA SOLBERG

– Vi har nok brutt arbeidsmiljøloven

Høygir: – Vi har nok brutt arbeidsmiljøloven, sier Jon Helgheim (Frp) om arbeidet som legges inn i siste del av valgkampinnspurten.

Annonse
Lokale nyheter

– Jeg har debatter stort sett hver eneste dag fram til valget, noen dager flere. Jeg bruker dem til å få fram at svartmalingen og skremselspropagandaen fra opposisjonen bare er tull. I tillegg til det bruker vi Facebook til å informere om hva vi gjør og ikke, vi skriver leserinnlegg og er ute på stand på gater og jernbanestasjoner. Vi har nok brutt arbeidsmiljøloven, sier Frps andrekandidat i Buskerud, Jon Helgheim om valgkampinnspurten.

– I Buskerud er jeg ganske sikker på at vi har gjort tidenes valgkamp. Vi i Buskerud Venstre har banket på over 4.000 dører, sier Venstres toppkandidat Rebekka Borsch, som mener hun selv har banket på rundt 1.000 dører personlig.

– Hvis vi kommer over sperregrensen nasjonalt er det en reell sjanse på og ta det siste mandatet. Jeg er veldig spent. Det er klart, det kjennes på kroppen, konstaterer Borsch.

MDGs toppkandidat Ståle Sørensen levner Venstre liten sjanse.

– Det ser ut som det står veldig mellom Frp og MDG. Nå har Venstre ligget under sperregrensa på de fleste målinger. Venstre har ikke tatt mandatet i Buskerud siden 50-tallet, så rent personlig har jeg mer tro på oss enn Venstre, sier han.

Arne Nævra (SV) er glad for å være inne på Stortinget i NRKs siste partibarometer, og lover et tøffere SV dersom han kommer i regjering.

– Vi har lært veldig mye, også av Frp og det de lærte av SVs tid i den rødgrønne regjeringen. Hvis du ikke forteller hva som er primærstandpunktet og kun markedsfører kompromisset, så har du tapt. Vi burde vært flinkere på til å fremme vårt primærstandpunkt. Vi manglet en rød Per Sandberg, sier Nævra til Dagsavisen Fremtiden.

KrFs førstekandidat i Buskerud Jostein Rensel er klar på at han går 100 prosent for borgerlig regjering, og har følgende mål i Buskerud:

– Forrige gang fikk vi 3,2 prosent oppslutning i Buskerud. Denne gangen går vi for 4,5 prosent. Da mener jeg vi er på skuddhold overfor partier som MDG, Venstre og SV når det gjelder utjevningsmandatet, sier han.

Annonse