– Vi gru-gleder oss

Røyk, bluss, alkohol og fullsatt tribune skaper spenning også utenfor banen. Slik forbereder MIFs arrangementsansvarlig Arne Ellevset Consto arena til fredagens nabooppgjør mot Godset.

HVEM: Arne Ellevset (50)

HVA: Arrangementsjef for Mjøndalen IF.

AKTUELL: Fredag skal klubben hans spille mot Strømsgodset i Mjøndalen foran fullsatt tribune.

Mjøndalen mot Strømsgodset er jo en litt spesiell kamp. Hvordan er det for dere som jobber i kulissene, betyr denne kampen ekstra mye?

– Ja, det gjør den. Det er 14 kamper – også er det Godset. Det blir sannsynligvis den ene kampen i år med fullsatt stadion. Det blir spennende både på banen og på tribunen. Betydningen av resultatet er stor, og jeg må også si at en seier i morgen hadde smakt ufattelig godt. Men den betyr også mye i form av ekstra jobb og forberedelser. Jeg gleder meg. Det blir spennende, kaotisk og morsomt. Hvis du jobber med fotball og er fra Buskerud, finnes det ikke noe mer moro enn å få være med på dette. Samtidig er ikke serien over, så vi må også se på det som en vanlig kamp hvor det viktigste er å ta poeng; vi må plukke poeng for å få en sjangs til å overleve i serien. Alt i alt gru-gleder vi oss og håper det blir en bra opplevelse både for de som spiller på banen, og for de som er utenfor banen.

Så det kan bli litt dårlig stemning mellom supporterne på tribunen?

– Det har vært noen små episoder tidligere ja, men ikke noe alvorlig.

Er det noen ekstra tiltak dere har satt i gang?

– Ja, det er det. Dels i forhold til sikkerhet og bemanning, i og med at alt er så oppskalert. Vi vet at det blir røyk og bluss, og det blir litt mer enn vanlig – som det pleier med disse to lagene. Det er også fullsatt tribune på fredag, så vi må være i ringen. Vi forbereder som det er en vanlig kamp, men vi vet også at det blir masse folk og alkohol, og da kan ting eskalere litt.

Hvordan er interessen i forkant av kampen, er det flere enn vanlig som har meldt seg til dugnad?

– Vi har et veldig stort korps, så det har ikke vært nødvendig. Men vi har måttet sjonglere litt på grunn av høstferie for å få alt til å gå opp, også har vi satt opp et ekstra salgspunkt på tribuen for å avlaste kioskene litt.

Hvordan er engasjementet fra supporterne – har flaggene allerede kommet opp?

– Ikke enda, men det kommer nok fra fredag morgen. Det er en kamp vi både gleder og gruer oss til. Betydningen av resultatet er som sagt stor, og folk sier at de kampene her er det norsk fotball trenger for å øke interessen for sporten. Full stadion og følelser.

Er det et samlingssted for supportere før/etter kampen?

– Det er det. Det er én bar i Mjøndalen, så der møtes vi både før og etter kampen. Den heter Olsen på Hjørnet.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg er dårlig på å lese bøker. Jeg har vel egentlig ikke noe bedre svar enn at jeg er dårlig på bøker. Hvis jeg skal nevne en, må det bli Beatles av Lars Saabye Christensen.

Hva gjør deg lykkelig?

– Kvalitetstid med familie. Det blir ikke så mye av det når man jobber med fotball. Treningskampene begynner i januar, og så holder vi på til desember. I alt 45 helger i året går til fotballkamper.

Hvem var din barndomshelt?

– Fadern. Han oppnådde mye fra sitt utgangspunkt.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg har blitt betydelig bedre, men jeg har fortsatt en dårlig evne til å si nei. Jeg er et ja-menneske.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da glemmer jeg tid, sted og dagen derpå i kombinasjon med god drikke. Men det skjer ikke så ofte.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for/mot?

– For likeverd og mot diskriminering.

Er det noe du angrer på?

– Nei.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Lars Arne Nedberg (sportslig koordinator i Mjøndalen IF). Vi klarer å holde praten i gang i de uendelige.