Annonse
FOTO: PRIVAT

– Vi er tross alt flokkdyr

– Positiv psykologi fokuserer på vitenskapen bak et godt liv. Istedenfor sykdom og diagnoser, setter positiv psykologi fokus på styrker og ressurser i enkeltindividet.

Annonse
Lokale nyheter

 

Hvem: Ingrid Marie Bruun

Hva: Leder i Mental Helse Ungdom i Nedre Buskerud og varamedlem i sentralstyret i Mental Helse Ungdom.

Hvorfor: Skal mandag holde foredrag om positiv psykologi i Drammen.

 

Kan du forklare litt hva positiv psykologi går ut på?

– Positiv psykologi er en nyere retning innenfor psykologi med fokus på velvære fremfor lidelse. Det handler ikke alltid om positive tanker som mange har en formening om. Positiv psykologi fokuserer på vitenskapen bak et godt liv. Istedenfor sykdom og diagnoser, setter positiv psykologi fokus på styrker og ressurser i enkeltindividet.

Du har selv tatt kurs og sertifisering i positiv psykologi. Hva er de viktigste tingene du har lært?

– For meg har det viktigste vært å fokusere på styrker fremfor mangler. Som mennesker har vi flere skavanker, men vi har minst like mange styrker. Som leder for lokallaget spør jeg hva styret og medlemmer får til og liker, og fokuserer på det.

Hvem er det som vil ha godt av å komme på denne temakvelden hos Mental Helse Ungdom i Drammen?

– Alle. Det blir en veldig allmenn temakveld hvor alle skal ha muligheten til å få noe ut av det. Med andre ord trenger du ingen bachelor i psykologi for å delta. Vi er først og fremst en organisasjon for barn og unge opp til 31 år, men dette er et viktig tema, så alle aldersgrupper er velkomne.

 

Kan du fortelle litt om den jobben dere i Mental Helse Ungdom gjør?

– Mental Helse Ungdom er en medlemsbasert organisasjon som jobber for at alle barn og unge skal ha en best mulig psykisk helse. Lokalt har vi nå har flere aktiviteter for barn og unge. Temakveld er en av dem, i tillegg til gåturer og fra høsten av får vi filmkvelder. Treffstedet, som er hver 1. og 3. torsdag i måneden klokken 17.00 i Erik Olsens gate 3, er det mest populære tilbudet vi har!

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det var et interessant spørsmål. Det må være «Hvordan vinne venner» av Dale Carnegie. Tittelen er veldig misvisende, men ironisk nok var det på grunn av den jeg kjøpte boka, fordi jeg ville ha flere venner. Den fikk meg til å innse viktigheten av gode relasjoner og medmenneskelighet.

Hva gjør deg lykkelig?

– Det er uten tvil å hjelpe andre. Det høres klisjé ut, men en større sannhet om meg får du ikke. Samt relasjoner.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Det må være min konstante selvkritikk. Til tross for komplimenter klarer jeg ikke å tro på dem. Her misliker jeg kroppen min til de grader, mens jeg misunner andre sin. Flere gjør det samme. Vi burde heller misunne vår egen kropp og andres, sammen! Høres ikke det bra ut?

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da spiser jeg en fryser full av Ben & Jerrys-is.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog for eller mot?

– Viktigheten av psykisk helse i skolen, og å få et eget livsmestringsfag inn i skolen.

Er det noe du angrer på?

– At jeg aldri tok imot hjelpen som mormor tilbød meg før det var for sent. Det er en oppfordring til alle: ta imot hjelp. Vi er tross alt flokkdyr. Det er lov å be om og få hjelp.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det må være Gandhi.

Annonse