Yousuf Gilani ønsker seg mer Venstre-politikk i Drammen. FOTO: RONNY JOHNSEN

- Venstre stenger ikke dørene for noen partier

DRAMMEN: Etter valget i 2015 kan det fort bli sentrumspartiene i byen som avgjør om Drammen får ny ordfører eller ikke.

Nyvalgt leder i Drammen Venstre, Yousuf Gilani, mener det blir feil å spekulere i hvilke partier som skal samarbeide med hvem etter valget i 2015. Men han er helt sikker på at sentrumspartiene kommer til å være med på å bestemme byens politikk.

- Jeg har sagt lenge at sentrumspartiene kommer til å bli veldig viktige etter valget. Både med og uten ordførerskifte. Selv om det ikke er riktig å spekulere for mye nå, så er det helt klart at man vanskelig kan se for seg et bytte av ordfører uten at sentrumspartiene og Venstre blir tatt sterkere med inn i politikken, sier Gilani.

Tradisjonelt sett så er det enklere for politiske partier på lokalt nivå å samarbeide med hverandre på tvers av politikken enn det ser ut til i rikspolitikken. Enkeltsaker og byens utvikling er sentrale punkter som vil ha betydning for hvilken ordfører som styrer etter 2015.

- Vi i Venstre er svært opptatt av å få gjennomført mye av den politikken vi står for, det er derfor vi er samfunnsengasjerte. Det betyr at vi har en regel om at vi samtaler med alle partiene i byen for å komme fram til de beste løsningene for Drammen, sier han.

- Men i denne perioden så har dere et samarbeid med Høyre og ordfører Tore Opdal Hansen?

- Vi har samarbeidet i enkeltsaker og vi har vært med på å påvirke politikken. Men igjen vil jeg påpeke at alle er velkomne til å ta en prat med oss i Venstre. Jeg tror at det er alle tjent med, så får man heller sette seg ned etter valget i 2015 før man snakker om hvilke partier som faktisk får til en samarbeidsavtale, sier Gilani til Dagsavisen Fremtiden.

ronny.johnsen@dagsavisen.no

Les også: Høyre i fritt fall i Drammen