Annonse
Foto: Dizzie Showteater

– Veldig gøy når vi spiller

Annonse
Lokale nyheter

Brit Elisabeth Haagensli (64)

Spiller i Drammens Teater fredag og lørdag med Anne Marie Ottersen I «De glade damene på tur»

Kan du fortelle litt om stykket?

– Det er på en måte en slags fortsettelse av de to damene som stakk av på motorsykkel i «Gammel dame vond å vende» som vi spilte i sist. Nå havner de i Syden med alt som hører til der, fra hotellrommet, badetøy og drikke-ting og masse mer. Av og til er det litt turbulent mellom damene, samtidig som de er venner.

Hva er ditt forhold til Drammens Teater?

– Jeg har vært der mange ganger, med Det Norske Teatret, med Riksteatret og flere. De fleste kulturhusene er så like, men å komme til Drammens Teater er like deilig hver gang, teatret er helt unikt i Norge, med en helt egen stemning. Det er dessuten så fint å komme dit med et teaterstykke, det er et teater-teater. Og så er det gøy at så mange teatervenner i Drammen holder koken og er engasjert. Drammensfolk er glade i teatret sitt, det merker vi på scenen, det er veldig fint å spille der!

Du har også spilt med Anne Marie Ottersen tidligere, og alle husker dere fra Fredrikssons fabrikk, hvordan er samarbeidet og forholdet deres?

– Vi har alltid hatt en naturlig og umiddelbar kjemi når vi møtes, og har det veldig gøy når vi spiller. Derfor var det også gøy når disse damene skulle videreføres. Men vi er ikke såkalte nære venner, vi er ikke så mye sammen privat selv om vi kjenner hverandre godt. Det er mange som tror det når man jobber sammen som oss, og det tar jeg nesten som et kompliment.

Har man fremdeles nerver når man heter Brit Elisabeth Haagensli?

– Ja, men jo bedre forberedt, jo bedre nerver har man på en måte. Og man skal ha den lille nerven i magen – det har blitt verre med åra. Man går på en måte hele tida opp til eksamen, så det er viktig å være godt forberedt. Erfaringen er deilig å ha, da kan jeg kanalisere det litt.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Pippi-bøkene jeg leste som barn, om utbryterjenta som lagde en fantasiverden og tok egne valg, men som egentlig var ensom og forlatt, gjorde inntrykk. Ellers er jeg altetende, jeg gleder meg til Anne B. Ragdes nye, og Roy Jacobsen har vært utrolig med sine Helgelands-romaner, dem forelsket jeg meg helt i.

Hva gjør deg lykkelig?

– En helt vanlig hverdag uten overaskeleser, hvor jeg får gjort det som er planlagt.

Hvem var din barndomshelt?

– Foreldrene mine, jeg hadde en fin barndom og et godt hjem.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Urettferdighet sliter jeg med å legge bak meg, og misliker at jeg kan henge meg litt opp i det.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Reiser til hyggelige steder.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot eller for?

– Flere ting. Vi blir jo aldri ferdig med kvinnekampen, og for barns rettigheter og oppvekstvilkår.

Er det noe du angrer på?

– Jeg tror ikke jeg hadde vært normal hvis jeg ikke hadde angret på noe, det har jo blitt noen bommerter i livet.

Hvem ville du stått fast i heisen med?

– En som er født i Skyttens tegn, de er ofte så positive, og sier «ja ja, det går sikkert bra».

 

 

Annonse