Sidsel Wam Nilssen. FOTO: PRIVAT

Var heisfast med Roger Moore

Sidsel
 Wam Nilssen (61) er politiadvokat og kunstner og skal dekorere Norges mest solgte hvitvin etter å ha vunnet en malekonkurranse.

Hvordan blir det å få bildet sitt på Ars Vitis vinflasker?

- Det tror jeg blir veldig gøy. 
Det er mange som vil se bildet. Hvitvinsflasken fra Mosel er frostet, med et åpent firkantet rom hvor etiketten vanligvis sitter. Titter man der og inn i flaska, ser man bildet på innsiden, hvor også navnet mitt vil stå. Det selges 400.000 flasker av den vinen i året, hvorav 350.000 selges i Norge. Det er Norges mest solgte hvitvin, og mitt bilde kommer på flaskene i mars 2015.

Hva fikk deg til å delta i konkurransen?

- Jeg er medlem i en maleklubb i Drammen. Jeg har vært med fire ganger før i samme konkurranse, men da har andre vunnet. Det er ingen pengepremie i dette, bare ære og berømmelse. Men jeg blir visstnok invitert til Tyskland til høsten, for å lære mer om vinen og hvordan den lages. Jeg synes vinen er god. Jeg la faktisk merke til den før jeg ble med i konkurransen, på grunn av at den har en artig flaske.

Hva var tanken bak motivet?

- Vi fikk tilsendt en del bilder, 
fra området i Moseldalen. 
Men jeg synes det ble bare åser 
og daler og elver. Det ble kjedelig. Så jeg googlet området, og så at det var mange fine sykkelturer der. Og jeg synes det er gøy å sykle, så da ble det et sykkelmotiv.

Du maler i en teknikk som heter vinorell. Hva er det?

-Jeg maler mye akvarell, det vil si maler med vannfarger. For å være med i denne konkurransen, ble vann erstattet med hvitvin, og da Moselvin. Sikkert en liten gimmick. Vin er annerledes enn vann, har sukker i seg, og er lit seigere å male med. Dessuten blir hvitfargen litt lysegul, og jeg måtte passe på at 
det ikke ble for gult.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?

- Den sjuende sansen min. Der har jeg livet mitt organisert. Jeg holder meg fortsatt til den analoge verden der, og har ikke begynt å organisere meg på smarttelefonen. Mister jeg den, er jeg ille ute.

Hva gjør deg lykkelig?

- Å være sammen med familien min.

Hvem var din barndomshelt?

- Detektiv Nancy Drew. Det var vel ingen spesiell grunn til det, men venninnen min og jeg leste alt av henne. Kanskje det har hatt litt å si for mitt valg av yrke. Jeg har vært politiadvokat i Søndre Buskerud politidistrikt i lang tid.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg bekymrer meg for mye. Jeg tar de fleste bekymringer på forskudd, og så blir de ikke noe av, heldigvis. Jeg burde ha lært for lenge siden at jeg ikke skal gjøre det.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Da går jeg og handler klær.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Jeg har aldri gått i et demonstrasjonstog. Jeg er ikke den typen. Men jeg er heller ikke er redd for å si ifra hva jeg mener.

Er det noe du angrer på?

- Nei, jeg kan ikke si det.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?

- Jeg kan fortelle hvem jeg har 
stått fast i heisen med, og det er den engelske skuespilleren Roger Moore. Det er over 30 år siden. Jeg var på ferie i Hellas, og han var på innspilling. Det var ikke lenge vi sto fast, 
og jeg tror ikke jeg sa noe til ham. Jeg var vel starstruck.

tom.vestreng@dagsavisen.no