Silje Sjursen Skiphamn og Ragnhild Ask Connell fra Drammens Tidende. FOTO: KATRINE STRØM

Vant journalist­pris for ordfører­skandale

DRAMMEN: Silje Sjursen Skiphamn og Ragnhild Ask Connell ble fredag tildelt Buskerud Journalistlags hovedpris for beste reportasje i 2013.

De to Drammens Tidende-journalistene fikk prisen for sin serie om manglende journalføring av ordfører Tore Opdal Hansens kontakt med PR-konsulentfirmaet First House for å sikre Drammen som vertskommune for et nytt sykehus.

 

Svelvikferga

Etter at sakene sto på trykk høsten 2013 ble det opprettet granskning av prosessen. Det ble startet et utstrakt arbeid for å sikre større åpenhet både blant ansatte og politisk ledelse i kommunen. Skiphamn ble også rost for sine kommentarer og innspill med utmerkelsen «Godt språk».

Også andre ble hyllet for sitt arbeid da Buskerud Journalistlag avholdt sin prismiddag på Oscar Mat og Vinhus fredag kveld.

NRK Buskeruds Per Håkon Solberg fikk pris for sin video om nedleggelsen av Sødra Cell på Tofte. Hans kolleger Caroline Bækkelund Hauge og Tordis Gauteplass vant kategorien «Åpen klasse» for sin lokale sakte-TV-variant «180 meter med Svelvikferga».

Ida Bergitte Andersen Hundvebakke i Hallingdølen vant kultur/featureprisen for sin artikkel om klassekameratene som blir igjen på skoler med mange midlertidige asylbarn. Hennes kollega Tor Folgerø fikk tittelpris for portrettet «Utlagt sjarm».

 

Konnerud-ulykken

I fotoklassen dominerte Drammens Tidende i år, med flere priser hver til Rune Folkedal og Lisa Selin. Selin vant også hovedprisen for foto for en serie om ungdommene som sørget etter bilulykken i Konnerudbakkene i fjor sommer: «Ung sorg i Sylling». Årets avisside gikk også til Drammens Tidende for forsiden dagen etter Godsets seriegull.

Dagsavisen Fremtiden hadde ikke levert bidrag til vurdering for sine fem første måneder i drift i Drammen.

katrine.strom@dagsavisen.no