Union Scene-besøkende havner hos Andor: – Hvorfor er det stengt?

Naboen savner fellesskapet som skulle løfte kulturmiljøet..

Andor Roksvåg er daglig leder i Buskerud Kunstsenter, som har lokaler i en del av det gamle Union-industrilokalet. Han forstår godt hva musikerne i Drammen Konsertorkester etterlyser i kulturhuset.

– Dagens Union Scene dreier seg om seminar, hele tida. Utgangspunktet for kulturhuset her var et samhold mellom flere aktører i ett større miljø. Slik føler vi ikke at det er lenger. Kommunikasjonen er nå blitt noe bedre enn den var noen år, men vi føler at sjelen til Union scene er vekk, sier Roksvåg.

AP-POLITIKERE: Kulturpolitikk på ville veier

DRAMMEN SCENER-ANSATTE SVARER: Drammen Ap på ville veier

Han vet bedre enn de fleste hvor mange som reagerer på å møte stengte dører der det tidligere var aktivitet uka igjennom – mange ender nemlig innom kunstsenteret.

– Mange er innom oss og lurer på hvorfor det er stengt og hva som skjer med Union. Det burde sittet noen i huset fast. Det jeg mener med sjel er de frivillige som pleide å være her, engasjementet rundt noe som foregikk. Nå ser vi stort sett en stengt kafe, når det ikke er seminar som overskygger alt annet.

LES OGSÅ: Derfor etterlyser de mer vekt på kultur i kulturhuset

– Er det ikke bra business for dere også, med flere eksterne innom huset på konferanser?

– Nei, vi merker lite av det. Nå har det vært møteforum der i to dager og vi har ikke hatt et menneske innom her.

Roksvåg tror politikerne må innse at kultur koster penger, og ikke skal behandles som en god eller dårlig inntektskilde.

– Det må en holdningsendring til i Drammen. Skal byen ha kultur, må politikerne faktisk regne med å betale noe for det.

DRAMMEN HØYRE-TOPP HAANING: – Måtte gjøre noe med driften på Union Scene