Tryvann- og Wyllerløype-eier tar over Drammen skisenter

Erik Graaberg selger seg ned til under halvparten av aksjene.

Oslo Snowparks AS har kjøpt 50,1 prosent av aksjene i Drammen skisenter, også kjent som «Aronsløypa» av Erik Graaberg, skriver Drammens Tidende.

Selskapet driver fra før Oslo Vinterpark, som driver Tryvann og Wyllerløypa. – De har på mange måter den samme profilen som oss. De er et lokalanlegg for Oslo, og har aktiviteter både sommer og vinter, sier Graaberg.

Hittil har Graaberg eid 56,02 prosent av aksjene gjennom Eg Holding. Nest største eier har vært Skiheisservice med 29,97 prosent, mens Helge Otto Strand og Frank Tollefsen har eid 7 prosent hver.

I avtalen med Oslo Snowparks ligger det at Erik Graaberg skal fortsette som daglig leder i Drammen Skisenter.

– Men det kommer til å bli mindre kontorarbeid, siden mye av det vil skje i Oslo. Dermed vil jeg kunne være mer ute i bakken, slik jeg liker best. Og så skal jeg være med i en ledergruppe i Oslo, sier Graaberg til Drammens Tidende..

Allerede nå planlegges to nye traseer pluss nytt servicebygg i skisenteret, som etter planen skal åpne i løpet av fire år.

Skifter navn

Oslo Snowparks AS benytter oppkjøpet til å skifte navn på hele firmaet sitt. Fra nå av skal de hete AS Parks – for å tydeliggjøre at de driver parker også utenfor Oslo, og utenom vintersesongen, forklarer styreleder Harald Marius Flaten til Dagsavisen Fremtiden.

Mens dt formelle navnet har vært Tryvann skisenter, har selskapet markedsført aktivitetene der som Oslo Vinterpark og Oslo Sommerpark. Om også Drammen Skisenter skal skifte navn av markedsføringsgrunner, er det for tidlig å si noe om.
–  Det er ikke viktig nå, sier Flaten.

Han vil heller ikke si noe om hva de har betalt for aksjene, men røper at de har vært i samtaler med Erik Graaberg og Drammen skisenter et halvt års tid.

– De gamle aksjonærene er med med 49,9 prosent, det er det viktige. Sammen skal vi jobbe for å få fylt opp Drammen Skisenter bedre, sier han.

Hva mener dere skal til for å lykkes med det?
– Å få flere på ski oftere, både lokalbefolkningen i Drammen og fra regionen rundt, det er nummer én. Så har vi jo også et marked i mellom Oslo vinterpark og Drammen Skisenter, nemlig Asker og Bærum. For mange er det egentlig hipp som happ om man kjører hit eller dit – og vi mener Drammen Skisenter er et flott anlegg; det ligger i solen, har moderne stolheis og fine bakker for folk flest. Det eneste de mangler er noen flere mennesker, sier Flaten.
 
Det ligger store og små anlegg i Kongsberg, Drammen, Bærum og Oslo. Hvem er hovedkonkurrentene deres?

–  Vi definerer det litt annerledes. For oss er hovedkonkurrentene sofa og kjøpesenter, og storbyhelg. Vi må jobbe for å få folk ut på ski. Lykkes vi med det, går det ikke ut over de andre anleggene. Vårt fokus er å få folk som allerede er litt på ski, til å stå mer på ski.

Satte ned prisen

I 2015 fikk Oslo Vinterpark overskrifter da de valgte å møte publikumsnedgangen med å sette ned prisene på sesongkort med 44 prosent.

Også i Drammen lover Flaten at det skal bli billigere og ikke dyrere å stå på ski, selv om man med dette får mulighet til å bruke sesoongkortet både i Drammen og Oslo uten ekstra kostnad.

– Ja, det blir billigere enn dagens sesongkort i Drammen Skisenter. For én voksen koster det nå 2.600 kroner dersom kortet kjøpes før 1. desember, og 2.900 etter denne datoen.

Også familiekort vil ha en prisfordel om det kjøpes før 1. desember, sier Harald Marius Flaten.

Erik Graaberg var på vei inn i et møte da Dagsavisen Fremtiden fikk tak i ham og vil si mer om salget senere.

Saken er oppdatert.