Tar ikke kampen: Ståle Sørensen tar ikke opp kampen om å bli nasjonal talsperson i MDG likevel. FOTO: KATRINE STRØM

Trekker seg som toppkandidat i MDG

Ståle Sørensen mener det vil være dårlig for MDG om han tar opp kampen for å bli nasjonal talsperson i partiet.

I januar lanserte leder i Drammen MDG Ståle Sørensen seg som kandidat til å bli nasjonal talsperson i partiet. Mot ham sto de to kandidatene Arild Hermstad og Farid Shariati.

Snaut tre måneder senere har han snudd og ønsker lenger å kjempe om posisjonen.

– Det er ikke snakk om hva jeg vil eller ikke vil, men hva jeg tenker er best. Partiet har slitt den siste tida, jeg og mener vi er mest tjent med å samle oss om én kandidat. Jeg peker på Arild Hermstad, og tror de fleste som var innstilt på å stemme på meg, vil stemme på ham, sier Sørensen, som postet nyheten på Facebook tirsdag morgen.

– Ville hatt en fair sjanse

Sørensen understreker at han ikke trekker seg fordi han anså slaget som tapt på forhånd.

– Jeg så på det slik, og ser det fortsatt slik at jeg ville hatt en fair sjanse, men hvis det hadde gått i min favør ville det vært jevnt, og jeg sliter med å se at vi ville være tjent med en kampvotering nå.

– Hva er problemet med en kampvotering – er det ikke bare sunt med flere kandidater?

– Normalt sett er det sunt med flere kandidater, men når vi er der vi er akkurat nå, hvor vi sliter med et ledelsesvakuum, tror jeg det er riktig at den som har størst sjanse til å dra det i havn, og som også er en god kandidat, får tryggheten til å overta, svarer Sørensen.

Mye uro i partiet

MDG har den siste tida vært rammet av en rekke personkonflikter, men Sørensen benekter at det er en ukultur i partiet.

– Nei, det er ikke en ukultur, men en gjeng personer som på mange måter har pleid kontakt seg imellom som av ulike grunner har valgt å stå fram nå, sier han.

Flere har meldt seg ut av partiet den siste tida, inkluder tidligere partisekretær i MDG, Hilde Lengali, som nå sitter i kommunestyret i Hurum.

Sørensen mener ikke utmeldingene skader partiet.

– Nei, jeg tror partiet kommer styrket ut av det ved at veldig mange av dem som har meldt seg ut har bidratt negativt i flere år, sier den frittalende MDG-politikeren.