Trekker gjester fra hele verden

DRAMMEN: Noen reiser skikkelig langt for å få med seg årets Elvefestival i Drammen. Foruten drammensere kommer publikum blant annet fra USA, Estland - og Oslo.

- Jeg har vært på Elvefestivalen flere ganger selv, men det er første gang vi er innleid som bookingansvarlige for konsertene på Strømsø torg, forteller Magnus Lund fra Lund Gruppen Arrangement (LGA), som selv er bosatt i Oslo.

Under innspurten til Elvefestivalen er han travelt opptatt med å se til at riggingen av festivalområdet på Strømsø torg går etter planen. Han tar seg likevel tid til en liten prat med Dagsavisen Fremtiden.

 

Store stjerner

Blant de største navnene på konsertscenen i år er utvilsomt Morten Harket, som ga ut sitt sjette soloalbum i vår. «Endelig har Morten Harket fått ut sitt potensial som soloartist», skrev anmelder Svein Andersen i Aftenposten og ga albumet «Brother» terningkast fem. Ylvis serverer en ganske annerledes opptreden, sett i konsertsammenheng, men deres show «Ylvis i Spektrum» - inkludert «The Fox» - fylte nevnte kjempearena i februar.

 

Fra fjern og nær

- Med smått og stort er gjerne flere enn 100.000 mennesker innom Elvefestivalen. Med internasjonalt kjente artister som Harket og Ylvis ser jeg ikke bort fra at det kan komme enda flere i år. Jeg har tatt en titt på billettbestillingene, og kan fortelle at det kommer folk fra både USA, Taiwan, Canada, Estland, Tyskland og England, sier Lund, som via festivalens Facebook-side fikk en hilsen fra en kar i California som gledet seg veldig til Elvefestivalen.

 

Lokale helter

Under konsertene kommer Magnus Lund til å være opptatt med å få til at alt forløper slik det skal, men han håper å få med seg noen minutters konsertopplevelser her og der.

- Jeg har vondt for å plukke ut noen favoritt blant disse artistene, det er så mye bra både fredag og lørdag. Og så er det stas at vi begynner med det lokale bandet Alfred Hall fredag og avslutter med Donkeyboy lørdag, påpeker Magnus Lund.

 

Kan bli regn

Som vanlig ved større festivaler er været et faremoment, og i skrivende stund melder Meteorologisk institutt om store muligheter for regn både fredag og lørdag kveld. Men som kjent - i den bransjen snur ting fort.

- Jo visst, været spiller inn, men jeg tror uansett Elvefestivalen blir en skikkelig folkefest i år også. Nylig solgte vi ut alle vip-billettene til fredagens konserter og vi har også solgt veldig godt med festivalpass. Vi er avhengige av å selge bra med billetter resten av uka også, men det er ingen tvil om at det er en god tendens. Dette blir moro, fastslår Lund.

pernille.vestengen@dagsavisen.no