- Travbaner må legges ned

DRAMMEN: Styreleder i Norsk Rikstoto innrømmer at travbaner må legges ned for å møte virkeligheten i dagens travsport.

Styreleder i Norsk Rikstoto, Rolf Sæther uttaler til Trav og galoppnytt (TGN) at én eller flere travbaner må legges ned.

- Vi har en fallende produksjon og en fallende lønnsomhet. Vi finaniserer denne overkapasiteten med midler som vi kunne brukt på andre formål, som for eksempel premier til spillerne. Vi sitter på for mange baner i forhold til hva vi trenger og dette må vi justere, sier Sæther til TGN.

 

Les også: Travbanen kan bli lagt ned neste år

 

Banene leverer ikke

Styrelederen mener at travbanene ikke tar inn over seg at de leverer dårligere enn forventet. Han påpeker at det aller meste av inntekten til travbanene kommer i form av spill, som beviser at man har gjort en slett jobb med å finne andre måter å tjene penger på.

- Så mye som 95 prosent av inntektene til banene kommer fra spillet, og det er for mye. Banene har ikke akkurat gjort noen god jobb for å sikre seg eksisterende inntekter i tillegg til at travbanene svikter i forhold til å skrive ut nok interessante løp for spillerne, sier Sæther og fortsetter:

- Nå må banene ta inn over seg at de ikke har så mange oppgaver å fylle som før på grunn av lavere aktivitet og at det må avspeiles i enten nedleggelser eller sesongdrift sier Sæther.

 

Travbanen avventer

Trond Gravdal er sportsansvarlig ved Drammen Travbane og forteller til Dagsavisen Fremtiden at de til stadighet blir nevnt i sammneheng med at travbaner skal legges ned.

- Vi har vært varslet om kostnadskuttene tidligere i desember. Budsjettkutt har det vært snakk om lenge og jeg vet at Drammen er nevnt hver gang ved slike samtaler. Men jeg regner ikke med at det blir noen voldsom dramatikk i 2014 så langt jeg vet. Men jeg vet rett og slett ikke hvordan det kommer til å bli, så vi får avvente litt til, sier Gravdahl.

ronny.johnsen@dagsavisen.no