Nyheter

Tør du følge disse?

Drammenselvas venner tar St. Hansfeiringen tilbake til der gnisten startet: Lun familiefest krydret med lokalt kulturliv og kjempebål.

Bilde 1 av 2

– Du vet, før har vi båret heksa på egen hånd. Og da har turen gjerne gått innom både Skjenkestua og Skutebrygga med henne, ler de tre som utgjør «Heksegruppa» i Drammenselvas venner. Men i år gjør Tove Kvernhaug, Elisabeth Overaa og Lisbeth Strøm en vri: Herved inviteres alle barn til å tegne heksa og møte opp med tegningen på Strømsø torg mandag 22. juni kl 18. Derfra går de i opptog ut på Holmennokken og setter krona på verket, bokstavelig talt. Og en heldig liten tegner trekkes ut til årets mest gnistrende premie: Å få tenne selve St. Hansbålet tirsdag kveld kl. 19.

Tilbake til start

Det er lite å si på sommerstemningen som råder utenfor Elvekafeen ved Øvre sund bru. I sola utenfor Drammenselvas venners faste hovedkvarter sitter mangeårig festgeneral Rune Harald Jahnsen og en gjeng frivillige, klare for å presentere St. Hansprogrammet.

– Vi går tilbake til det som hele veien har vært vår grunntanke, nemlig en flott og åpen festkveld for hele familien, sier Jahnsen. Vennene er skjønt enige: det er det både foreningen og drammensere flest egentlig trives best med, tror de.

Varmt bad

Fra kl. 17 åpner området med sitteplasser og bord innendørs og utendørs til 400. Det blir ansiktsmaling, aktiviteter og oppvarmet spabasseng (så ta med badetøy!) for barna, og innslag fra Barnas Grand Prix kl. 18. Koret Fønix, lokale artister som Vindel og Big Blind, blues og trekkspillensemblet Bæljeleven på scenen, burgere og pølser selges, og alle barn får gratis is. Og kl. 19: Bål.

– Men farmor, dere må jo ikke brenne hekser! sa barnebarnet mitt, smiler Tove Kvernhaug. Til andre som blir svar skyldig:

I Danmark er papirhekser på bål et symbol på at hekser og onde ånder skal holdes vekk. Også flere steder i Norge brennes heksefigurer på sankthansbålet av samme grunn.

Mer fra Dagsavisen